vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Hoge Raad: gemeenten mogen hondenbelasting heffen
Hoge Raad: gemeenten mogen hondenbelasting heffen

Hoge Raad: gemeenten mogen hondenbelasting heffen

  • Nederland
  • Gemeenten mogen van de Hoge Raad hondenbelasting heffen, ook als ze de opbrengst niet apart besteden aan speciale veldjes voor honden of de aanpak van hondenpoep. Dat is geen discriminatie van hondenbezitters.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2013/10/23/hoge-raad-gemeenten-mogen-hondenbelasting-heffen.html

De gemeente Sittard-Geleen was naar de Hoge Raad gestapt omdat ze het niet eens was met een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch. Dat vond dat gemeenten geen hondenbelasting mochten heffen als de opbrengst in de grote pot van de ‘algemene middelen’ terecht komt, want dan zouden hondeneigenaren daaraan méér bijdragen dan anderen.

Geen discriminatie

De hoogste rechter – de Hoge Raad – heeft die uitspraak van het Hof nu vernietigd. De wetgever heeft op fiscaal gebied een grote mate van vrijheid. Een van de redenen voor hondenbelasting is dat honden zorgen voor bevuiling van de openbare ruimte. Het feit dat de kosten reden zijn voor de belasting betekent niet dat een gemeente die kosten apart moet verantwoorden, oordeelt de Hoge Raad.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top