dinsdag, januari 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hogere bezettingsgraad voor Hapimag in winterseizoen 2012/2013
Hogere bezettingsgraad voor Hapimag in winterseizoen 2012/2013

Hogere bezettingsgraad voor Hapimag in winterseizoen 2012/2013

  • Nederland
  • Baar, 06-06-2013 – De Zwitserse aanbieder van woonrechten, Hapimag, kijkt terug op een succesvol winterseizoen 2012/2013: De bezettingsgraad in de wintermaanden is vergeleken met afgelopen jaar met 5,2 procent toegenomen. Vooral de resorts in de Alpen konden hun bezettingsgraad verbeteren. Ook het komende zomerseizoen ziet er veelbelovend uit.
  • Hapimag
  • www.hapimag.com
  • kimberly@busken.nl
  • Contact voor vragen, fotomateriaal en interviewaanvragen: Doris Zetzema, bedrijfscommunicatie Hapimag AG, Neuhofstrasse 8, CH-6349 Baar Telefoon: +41 (41) 7 67 82 05, fax: +41 (41) 7 67 89 15 E-mail: media.relations@hapimag.com Website: www.hapimag.com Foto's: www.hapimag.com/bilder

De Hapimag leden hebben de resorts zowel voor wintersportvakanties als voor vakanties in warmere regio’s benut. Met 61,6 procent is de bezettingsgraad van alle 57 resorts en residenties in de wintermaanden ten opzichte van het voorgaande jaar met 5,2 procent gestegen. Hapimag boekte tijdens het winterseizoen van december 2012 tot april 2013 ca. 850.000 overnachtingen (voorgaand jaar ca. 790.000) en ontving deze winter 128.000 gasten (voorgaand jaar 120.000). Tien van de 57 resorts en residenties bereikten een bezettingsgraad van meer dan 80 procent: San Agustín op Gran Canaria (ES) had net als afgelopen jaar de hoogste bezettingsgraad (95,4 procent).

Een 4,6 procent hogere bezettingsgraad in de Zwitserse resorts

De bezettingsgraad van de Zwitserse resorts en residenties (69,9 procent) ligt met een voortdurend hoog niveau ruim boven die van het voorgaande jaar (65,3 procent). Flims is met een bezettingsgraad van 78,9 procent wederom het populairste Zwitserse resort. Ook de bezettingsgraad in de Oostenrijkse resorts en residenties nam toe tot 76,4 procent (voorgaand jaar 64,1 procent). Bad Gastein boekte een bezettingsgraad van 72,1 procent en heeft daarmee de grootste bezettingstoename in Oostenrijk: 18,8 procent hogere bezettingsgraad dan het voorgaande jaar (53,3 procent). Ook fors gegroeid is Sonnleitn met een plus van 17,8 procent – het resort in Karinthië had een bezettingsgraad van 76,1 procent (voorgaand jaar 58,3 procent). Behalve de bestemmingen in de Alpen en aan zee waren ook de stedenbestemmingen zeer populair, met Parijs als koploper, met een bezettingsgraad van 90,5 procent (voorgaand jaar 80,0 procent).

Veel boekingen voor het zomerseizoen 2013

Voor de zomermaanden zijn de resorts al weer zeer goed geboekt; vergeleken met het voorgaande jaar ligt het aantal boekingen in bijna alle resorts en residenties hoger. De resorts in het Zuiden en aan zee zijn wederom zeer populair en hebben nu nog maar enkele appartementen beschikbaar. Wie een vakantie in de zon niet wil missen, kan nog appartementen in Puerto de la Cruz (ES), Marrakech (MA) of Porto Heli (GR) boeken of van de koelere bergwereld in Bad Gastein (AT), Sonnleitn (AT), Flims (CH), Winterberg (DE) of Chamonix (FR) genieten. Ook zijn er in kasteel Chabenet (FR) nog appartementen beschikbaar – perfect voor een break, ver weg van de toeristische drukte.

Hapimag viert feest

50 jaar geleden richtten Dr. Guido M. Renggli en Alexander Nette de Hapimag onderneming op met het idee, onroerend goed voor vakantiedoeleinden te kopen, dat hun aandeelhouders flexibel zouden kunnen gebruiken. Een idee, dat momenteel actueler is dan ooit. De discussie over tweede woningen in Zwitserland toont duidelijk aan dat momenteel “koude bedden” voorkomen moeten worden. Dankzij het bedrijfsmodel van Hapimag bereiken de vier Zwitserse resorts een gemiddelde jaarlijkse bezettingsgraad van meer dan 74 procent – bij Hapimag zijn de bedden warm.

Onder het motto “sharing & caring” vinden in het jubileumjaar veel activiteiten plaats. Meer informatie op www.hapimag.com/50.

De onderneming Hapimag

Hapimag is een dienstverlenende onderneming op het gebied van de individuele invulling van vrije tijd en levensstijl, opgericht in 1963. Als voornaamste Europese aanbieder van woonrechten biedt Hapimag meer dan 141.000 leden toegang tot een economisch en ecologisch duurzaam platform met 57 adressen op toplocaties in 16 landen. De leden hebben daarbij de beschikking over meer dan 5.300 appartementen voor individueel gebruik, aangevuld met een locatiespecifiek gastronomie-, wellness-, cultuur-, service- en infrastructuuraanbod. De onderneming heeft ca. 1.400 medewerkers in dienst (fulltime) en realiseerde in 2012 een bedrijfsopbrengst van 186 miljoen euro. Hapimag is een naamloze vennootschap (Aktiengesellschaft) volgens Zwitsers recht en heeft haar hoofdkantoor in Baar/ZG (CH). www.hapimag.com

Meer informatie kunt u vinden op www.facebook.com/hapimag, www.youtube.com/hapimag en www.kununu.com/hapimag.

Over vandenbusken

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top