zondag, juli 3, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Crisis / Hollande en Merkel naar Kiev
Hollande en Merkel naar Kiev

Hollande en Merkel naar Kiev

  • Internationale
  • De Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel gaan donderdag naar Kiev voor overleg met de Oekraïense autoriteiten. Vrijdag zijn ze in Moskou voor besprekingen met de Russische leiders. Dat hebben Hollande en de regering in Berlijn donderdag bekendgemaakt.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjr6g20ll6xm/nieuws/hollande_en_merkel_naar_kiev?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0&tab=0

De laatste weken is de strijd in het oosten van Oekraïne opgelaaid. Onderhandelingen over een staakt-het-vuren leverden het afgelopen weekeinde niets op. Hollande zei tijdens een persconferentie dat Merkel en hij gezamenlijk tot een nieuw initiatief hebben besloten. ,,Wij zullen een nieuw voorstel doen om het conflict op te lossen. Dat zal zijn gebaseerd op het behoud van Oekraïne als eenheid”, zei Hollande. De twee leiders zullen onder anderen de Oekraïense president Petro Porosjenko en de Russische president Vladimir Poetin ontmoeten.

De woordvoerder van het Kremlin bevestigde dat Merkel en Hollande vrijdag in Moskou zijn. Er zal worden gesproken over concrete stappen om de spanningen in het oosten van Oekraïne te verminderen.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, die op bezoek is in Letland, had donderdag al aangekondigd dat vanuit de Europese Unie een nieuw initiatief voor het oosten van Oekraïne zou komen. Hij gaf nog geen details.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top