zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Hollandsche Molen: Themadag Restauratiepraktijk een succes
Hollandsche Molen: Themadag Restauratiepraktijk een succes

Hollandsche Molen: Themadag Restauratiepraktijk een succes

  • Nederland
  • De Themadag Restauratiepraktijk afgelopen vrijdag 24 oktober was een groot succes. Deze speciale themadag over de monumentale waarden bij molens werd in het kader van het project Molentoekomst georganiseerd door de vereniging in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, TIMS Nederland en Vlaanderen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars.
  • Vereniging de Hollandsche Molen
  • http://www.molens.nl
  • dhm@molens.nl
  • http://www.molens.nl/site/actueel/index.php?id=171

In het ochtenddeel werden drie casussen bestudeerd en besproken, te weten De Koffiemolen in Egmond aan de Hoef, de molenromp in Tijnje – Ulesprong en de mogelijke verplaatsing van de Zelden van Passe in Zoeterwoude.

Gerard Troost gaf een toelichting op het besluit van de Rijksdienst bij iedere molen. Het middagdeel bestond uit boeiende lezingen van architecte Nynke Rixt Jukema die een andere kijk op het restaureren van molens gaf, Christaan Velvis van stichting Oude Groninger Kerken die de restauratiepraktijk bij kerken toelichtte en Nico Jurgens die enkele filosofische vragen opwierp over het behoud van erfgoed en molens.

Meer informatie over de resultaten van de themadag Restauratiepraktijk zal verschijnen in het blad Molens.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top