vrijdag, februari 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / Honderdduizenden gebruiken ‘I am a voter’ knop op Facebook
Honderdduizenden gebruiken ‘I am a voter’ knop op Facebook

Honderdduizenden gebruiken ‘I am a voter’ knop op Facebook

  • Europa
  • Al honderdduizenden mensen hebben donderdag rond het middaguur op de speciale 'I am a voter'-knop ('ik ben een stemmer') op Facebook geklikt. Daarmee kunnen mensen aangeven dat ze hun stem voor de verkiezingen voor het Europees Parlement hebben uitgebracht.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjjzicffoeek/nieuws/honderdduizenden_gebruiken_i_am_a_voter?ctx=vhsih95vppua&tab=0

,,De knop telt voor alle stemmers uit de Europese Unie”, stelt de EU. Donderdag wordt alleen gestemd in Nederland en Groot-Brittannië, de eerste twee landen binnen de Europese Unie. Vandaar dat alleen zij op de knop kunnen drukken.

Vrienden op het sociale medium kunnen zien dat iemand de button heeft ingedrukt. Volgens onderzoek van onder meer Facebook en de Universiteit van Californië zorgde de knop er bij verkiezingen in de Verenigde Staten in 2010 voor dat 340.000 mensen gingen stemmen omdat zij zagen dat hun vrienden hadden gestemd. ,,Als mensen op Facebook zien dat iemand heeft gestemd, motiveert dat om ook te gaan stemmen”, zei Facebook toen.

Facebook gaat het ‘I am a voter’-concept overigens verder uitrollen. Het was laatst al online bij de verkiezingen in India en ook in Colombia, Zuid-Korea, Zweden, Indonesië, Nieuw-Zeeland en Brazilië kunnen gebruikers binnenkort met een druk op de knop de status van ‘stemmer’ bereiken.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top