donderdag, augustus 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Honderden belastingdeals met multinationals
Honderden belastingdeals met multinationals

Honderden belastingdeals met multinationals

  • Internationale
  • Nederland maakt met grote internationale bedrijven jaarlijks honderden gedetailleerde afspraken over het betalen van belastingen in ons land. Minister Henk Kamp van Economische Zaken zei dat dinsdag in het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjozl8dx6gwq/nieuws/honderden_belastingdeals_met?ctx=vhsjd8w6pdvc&tab=0

Vorige week werd bekend dat de Europese Commissie in Brussel onderzoek gaat doen naar de zogeheten ‘tax-ruling’ die de Nederlandse Belastingdienst heeft met de Amerikaanse koffieketen Starbucks. Volgens Brussel is daar mogelijk sprake van ‘staatssteun’ en dat is verboden.

Kamp zei dinsdag dat er volgens het kabinet geen sprake is van staatssteun en dat alles op een nette manier is gegaan. Mocht de Commissie wel tot het oordeel komen dat er staatssteun is gegeven, dan kan over een periode van maximaal tien jaar worden teruggevorderd. ,,Dat zullen we dan ook doen.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top