dinsdag, november 13, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Hoofdrolspelers Nederlandse neutraliteit in boekvorm
Hoofdrolspelers Nederlandse neutraliteit in boekvorm

Hoofdrolspelers Nederlandse neutraliteit in boekvorm

  • Nederland
  • In het nieuwe boek 'Nederland neutraal, De Eerste Wereldoorlog 1914-1918' beschrijft professor Wim Klinkert 3 hoofdrolspelers uit de woelige jaren 1914-1918. In het werk, dat de universitair hoofddocent Militaire Geschiedenis aan de Faculteit Militaire Wetenschappen samen met collega-historici dr. Samuël Kruizinga en dr. Paul Moeyes schreef, staat hoe Nederland buiten Eerste Wereldoorlog bleef.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/05/22/hoofdrolspelers-nederlandse-neutraliteit-in-boekvorm

De auteurs, die 9 hoofdrolspelers beschrijven, overhandigden gistermiddag het eerste exemplaar van het boek op de Koninklijke Militaire Academie in Breda aan hoofdredacteur NRC Handelsblad Peter Vandermeersch.

Professor Klinkert gaf een korte introductie op het boek waarin staat hoe politici, militairen, ondernemers en journalisten omgingen met de problemen, kansen en gevaren van de neutraliteit.

Officieren

Klinkert belicht 3 officieren: de opperbevelhebber van zee- en landmacht, generaal C.J. Snijders; de artillerist prof. L.A. van Royen, die een essentiële rol speelde in de organisatie en modernisatie van de Nederlandse wapenproductie en ritmeester Fabius, die in deze jaren de basis legde voor de militaire inlichtingendienst. Naast deze militairen komt ook koningin Wilhelmina uitvoerig aanbod, die zichzelf als ‘soldatenkoningin’ presenteerde. De andere hoofdrolspelers, beschreven door Kruizinga en Moeyes, waren actief in de diplomatie en het bedrijfsleven.

‘Nederland neutraal. De Eerste Wereldoorlog 1914-1918′ wordt uitgegeven door Boom in Amsterdam. Het telt 536 pagina’s en kost € 29,90, ISBN 9789461053510.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top