zondag, november 18, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Hoogleraar Cyberoperaties binnen de Defensiegelederen
Hoogleraar Cyberoperaties binnen de Defensiegelederen

Hoogleraar Cyberoperaties binnen de Defensiegelederen

  • Nederland
  • Kolonel professor dr. Paul Ducheine, wordt per 2 februari hoogleraar Cyberoperaties. Hij is nu nog universitair hoofddocent Cyber Operations & Cyber Security aan de Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) van de Nederlandse Defensie Academie. Ducheine wordt bevorderd tot brigadegeneraal.
  • Ministerie van Defensie
  • www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2015/01/14/hoogleraar-cyberoperaties-binnen-de-defensiegelederen

De nieuwe hoogleraar doet onderzoek naar militair-juridische aspecten van digitale operaties en cyber security. De nadruk ligt op digitale oorlogvoering en in het bijzonder op de rechtsbasis voor militaire cyberoperaties en de rechtsregimes tijdens die operaties.

Carrière

Paul Ducheine volgde de opleiding tot officier van de Genie aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda en studeerde vervolgens Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht. Als militair jurist werkte hij in Nederland, Duitsland en Bosnië-Herzegovina.

Van 2003 tot 2007 was hij als onderzoeker gedetacheerd bij de leerstoel Militair Recht van de UvA, waar hij in 2008 promoveerde op het proefschrift Krijgsmacht, Geweldgebruik & Terreurbestrijding.

Sinds november 2014 is hij bijzonder hoogleraar Military Law of Cyber Security & Cyber Operations aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top