vrijdag, juli 10, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Hoogste bestuursrechtspraak wordt vereenvoudigd

Hoogste bestuursrechtspraak wordt vereenvoudigd

  • Nederland
  • Het aantal rechtscolleges dat in hoogste instantie bestuurszaken behandelt, wordt verminderd. Hiermee wil het kabinet de hoogste bestuursrechtspraak vereenvoudigen. Ook komt er een strikte scheiding tussen de adviserende en de rechtsprekende taken van de Raad van State. Dit staat in een wetsvoorstel dat minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en minister van der Steur van Veiligheid en Justitie (V&J) vandaag naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl

Het stelsel van bestuursrechtspraak wordt vereenvoudigd door het opheffen van de Centrale Raad van Beroep. Zaken die hier worden behandeld gaan in de toekomst naar de vier gerechtshoven. Ook het College van Beroep voor het bedrijfsleven wordt opgeheven; deze zaken gaan naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bij de Raad van State wordt de advisering strikter gescheiden van de rechtspraak. Zo komt er een einde aan de zogeheten dubbelbenoemingen. Rechters in de Raad van State mogen niet langer tegelijkertijd een adviserende functie uitoefenen. Het wetsvoorstel is samen met het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State aan de Tweede Kamer gestuurd. De maatregelen zijn afgesproken in het regeerakkoord.

Over Content Editor R

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top