dinsdag, oktober 19, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Hoogste NAVO-militair bezoekt Patriotdetachement in Turkije
Hoogste NAVO-militair bezoekt Patriotdetachement in Turkije

Hoogste NAVO-militair bezoekt Patriotdetachement in Turkije

  • Nederland
  • Supreme Allied Commander Europe (SACEUR) generaal Philip Breedlove is vanmorgen bij het Nederlandse Patriotdetachement op Inçirlik Airbase geweest. De hoogste militaire bevelhebber van de NAVO kreeg in rap tempo een goed beeld van de Patriotmissie die zich onder de NAVO-vlag afspeelt.
  • Ministerie van Defensie
  • http://www.defensie.nl
  • persvoorlichting@mindef.nl
  • http://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2014/07/31/hoogste-navo-militair-bezoekt-patriotdetachement-in-turkije

Breedlove: “Ik weet dat de bijdrage van Nederland aan deze NAVO-missie groot is, vooral als gekeken wordt naar de materiële en personele capaciteit die Nederland heeft. Ik ben onder de indruk van het feit dat deze eenheid al zolang haar belangrijke taak, het verdedigen van de stad Adana, waarmaakt.” Tijdens zijn bezoek benadrukte hij het belang van de NAVO. “Als een van de NAVO-partners om hulp vraagt, in dit geval Turkije, dan help je elkaar.”

Ontwikkelingen en uitdagingen

Generaal Breedlove, verantwoordelijk voor alle militaire operaties van de NAVO, werd ontvangen door detachementscommandant kolonel Olav Spanjer. Die praatte hem bij over de ontwikkelingen en de inzet van de Nederlanders en hun Patriotsystemen. Breedlove nam de tijd om in gesprek te gaan met de Nederlandse militairen. Zij informeerden hem over de uitdagingen die deze missie met zich mee brengt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top