maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Hoogste punt E- en F-pier Schiphol
Hoogste punt E- en F-pier Schiphol

Hoogste punt E- en F-pier Schiphol

  • Nederland
  • Door gezamenlijk de vlag in top te hijsen vierden Schiphol, Heijmans en Ballast Nedam, afgelopen vrijdag het bereiken van het hoogste punt bij de bouw van een extra verdieping op de E- en de F-pier en de uitbouw van de terminal tussen deze pieren ten behoeve van een centrale beveiligingsdoorgang voor transferpassagiers.
  • hoogste_punt_ef_gebied_142749-84.jpg__800x0_q85_crop-scale crop_subsampling-2
  • Heijmans
  • http://www.heijmans.nl
  • lwijnhoven@heijmans.nl
  • http://www.heijmans.nl/nl/nieuws/hoogste-punt-e-en-f-pier-schiphol/

In opdracht van Schiphol Group wordt door Heijmans en Ballast Nedam een van de deelprojecten voor de overgang naar centrale beveiligingsdoorgangen op Schiphol gerealiseerd. Binnen het bouwteam draagt Heijmans zorg voor alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties en Ballast Nedam voor alle bouwkundige werkzaamheden.

Centrale beveiliging

In 2015 gaat Schiphol volledig over op het centrale beveiligingsconcept. Er komen nieuwe centrale controlepunten in de plaats van de beveiligingscontroles aan de gates. Reizigers hoeven op Schiphol straks nog maar één keer een beveiligingscontrole te ondergaan. De luchthaven beschikt dan in totaal over drie controlepunten voor vertrekkende en twee voor transfererende passagiers. Naast het bieden van meer comfort anticipeert Schiphol hiermee tevens op de groei van de luchtvaart, toekomstige wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen.

Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt

De overgang naar centrale beveiligingsdoorgangen is onderdeel van het Masterplan, een ingrijpende vernieuwing van Schiphol om de capaciteit te versterken en de efficiency en het comfort voor reizigers te vergroten. Het Masterplan behelst verder de bouw van een nieuw Hilton hotel, de ontwikkeling van het A-gebied aan de zuidkant van de terminal en de vernieuwing van het securityfilter in Vertrekhal 1. Tijdens de bouwwerkzaamheden is Schiphol gewoon open en hinder voor de reiziger wordt tot een minimum beperkt. De bouwactiviteiten zijn gestart in juli 2013 en worden naar verwachting in 2018 afgerond.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top