maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Horeca blijft achter met pinbetalingen
Horeca blijft achter met pinbetalingen

Horeca blijft achter met pinbetalingen

  • Nederland
  • Het aantal winkels met een pinautomaat stijgt. Echter is de horeca de laatse jaren achtergebleven. Horeca Nederland zegt dat er toch wel een verandering gaande is. Een pinautomaat verhoogd toch de omzet.
  • Paqar
  • www.paqar.nl
  • remcoverhaar@paqar.nl

In Nederland wordt door de consument steeds vaker gepind.  Het wordt ook vaker mogelijk om bij winkels of andere gelegenheden te pinnen. Met ruim 305.000 betaalautomaten in Nederland ziet de ondernemer steeds meer het nut van het gebruik van een betaalautomaat. Toch hebben veel café’s en snackbars nog geen pinautomaat voor handen.

Uit onderzoek van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen blijkt dat het op dit moment mogelijk is om bij 71% van de horecabedrijven met een pinpas te betalen. Dat betekend dat bij meer dan 25% van de horecabedrijven nog geen pinautomaat aanwezig is. En dat terwijl de consument bij de grote winkelketens en tankstations wel altijd met een pinpas kan betalen. In kleinere detailhandelzaken wordt het betaalmiddel in 95 procent van de gevallen aangeboden.

Flinke groei sinds 2009

Het laatste onderzoek over de het gebruik van pinautomaten bij winkels en andere gelegenheden dateert uit 2009. Toendertijd had 36 procent van de horecaondernemers nog geen pinautomaat. Daarnaast werd de pinpas ook nog maar bij 91 procent van de mkb-bedrijven in de detailhandel geaccepteerd.

Er vindt dus zeker een groei plaats, maar er zijn nog teveel ondernemers die denken dat het verwerken van pinbetalingen meer kost dan van contante betalingen. Die gedachte is niet correct omdat pinbetalingen gemiddeld 3 cent goedkoper zijn dan contante betalingen.

Daarnaast wordt pinnen veiliger bevonden omdat ondernemers dan minder contanten op hoeven te slaan. En is uit onderzoek gebleken dat de gemiddelde omzet per verkoop stijgt wanneer consumenten kunnen pinnen.

Horeca maakt inhaalslag

Volgens de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is in de horeca een ”grote inhaalslag” gaande. Veel restaurant- en café houders vonden het lange tijd niet interessant om de pinpas te accepteren, omdat in de meeste gevallen voornamelijk kleine bedragen afgerekend worden.

Nu de chipknip gaat verdwijnen, verwacht de klant dat hij overal kan pinnen. Daarnaast is het voor ondernemers ook veel eenvoudiger geworden om een pinautomaat aan te schaffen en te installeren.

Voor veel café’s en andere horeca gelegenheden kan een mobiele pinautomaat uitkomst bieden. Paqar heeft de iWL250 en de iSMP, 2 mooie exemplaren die aan de behoefte kunnen voldoen.

Wilt u meer weten neem contact met ons op via info@paqar.nl of +31 (0)20 363 02 33.

Meer informatie: www.paqar.nl

Over Paqar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top