woensdag, september 26, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Horeca zet 1,7 procent minder om
Horeca zet 1,7 procent minder om

Horeca zet 1,7 procent minder om

  • Nederland
  • - Volume horeca 3,7 procent lager - Vooral omzet cafés fors gedaald - Omzet restaurants wel gestegen
  • CBS
  • http://www.cbs.nl
  • info@cbs.nl

In het eerste kwartaal van 2013 heeft de horeca 1,7 procent minder omzet behaald dan een jaar eerder. Dit is de eerste omzetdaling voor de gehele horeca in bijna drie jaar tijd. De prijzen stegen met 2,1 procent, het volume daalde met 3,7 procent. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Evenals in de voorgaande drie kwartalen was de krimp bij cafés het grootst. De omzet was in het eerste kwartaal ruim 6 procent lager dan een jaar eerder, het volume bijna 10 procent lager. Consumpties in cafés werden, mede door belastingverhogende maatregelen, gemiddeld 3,8 procent duurder. Binnen de horeca was de prijsstijging bij cafés hiermee het grootst.

In tegenstelling tot hotels, cafés en cafetaria’s boekten restaurants wel omzetgroei. De omzet in het eerste kwartaal was bijna 1 procent hoger dan een jaar eerder. Het volume daalde met 0,6 procent. Dit is voor restaurants de eerste volumedaling in twee jaar tijd. De omzet van cafetaria’s nam in het eerste kwartaal met ruim 3 procent af bij een volumedaling van ruim 5 procent.

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top