vrijdag, oktober 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Hortus Classicus
Hortus Classicus

Hortus Classicus

  • Nederland
  • De Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten organiseert in de tuinen van de Hortus botanicus Haren op 13, 14 en 15 augustus de Hortus Classicus
  • A3-poster-Hortus-Classicus
  • Hortus Haren
  • http://www.hortusharen.nl
  • aukje.adams@gmail.com
  • Meer informatie Over de Hortus botanicus Haren: www.hortusharen.nl Over de Klassieke Academie: www.klassiekeacademie.nlDe Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten organiseert in de tuinen van de Hortus botanicus Haren op 13, 14 en 15 augustus de Hortus Classicus.

Elke middag van 13.00 tot 17.00 uur geven gerenommeerde kunstenaars, tevens docenten van de Klassieke Academie, workshops schilderen en model boetseren aan kunstenaars in de dop in de tuinen van de Hortus. U mag stiekem over hun schouders meekijken en de kunst afkijken.

Anita Franken, wiens beelden momenteel te zien zijn in de watertuin, geeft op donderdag 13 augustus een workshop boetseren naar model, op vrijdag 14 augustus begeleidt Matthijs Röling in een workshop landschap schilderen de kunstenaars bij het vastleggen van de tuinen op het canvas. De Chinese Tuin is op zaterdag 15 augustus het decor van Xandra Donders met haar modellen en cursisten. Alleen voor de workshop van Xandra zijn nog enkele plaatsen vrij. Aan het eind van de dag worden de kunstwerken geëxposeerd.

Tijdens de pauze van de workshop van Anita Franken is er een optreden van Jasmina Milojkovic op accordeon en Renée Luth met poëzie. De workshop van Matthijs Röling wordt muzikaal omlijst door jazz trio Antoinette Vunderink en Hubert Klaver met poëzie. De muzikale bijdrage aan de workshop van Xandra Donders en bij de feestelijke afsluiting blijft nog een verrassing, de poëtische bijdrage zal worden verzorgd door Karel ten Haaf.

Tijdens de driedaagse Hortus Classicus zijn elke middag zowel restaurant ‘De Plantage’ als het Chinese theehuis ‘Het kreunen van de Draak’ geopend. Zaterdagmiddag tussen 16.00 en 18.00 uur is in de Chinese Tuin de feestelijke afsluiting van de Hortus Classicus met een eind-expositie van de gemaakte werken en zo mogelijk met aanwezigheid van de cursisten en docenten.

Tijdens de Hortus Classicus kunt u in de tuinen van de Hortus ook de beeldenexpositie ‘7XSOLO’ met bijna 70 werken van 7 kunstenaars uit Noord-Nederland en Noord-Duitsland bewonderen. Deze expositie is nog te zien tot 20 september 2015.

Voor de Hortus Classicus geldt een speciaal passe-partout voor drie dagen.

Wanneer: Van donderdag 13 t/m zaterdag 15 augustus 2015.
Waar: Hortus botanicus Haren, Kerklaan 34 in Haren.

Over Working Service

Aukje Adams, Online Marketing specialist tel.: 06 – 33858328

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top