vrijdag, september 18, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Huishan Dairy en FrieslandCampina stappen in eerste Chinese joint venture voor kindervoeding
Huishan Dairy en FrieslandCampina stappen in eerste Chinese joint venture voor kindervoeding

Huishan Dairy en FrieslandCampina stappen in eerste Chinese joint venture voor kindervoeding

  • Internationale
  • China Huishan Dairy Holdings Company Limited (‘Huishan Dairy’) en Koninklijke Friesland Campina N.V. (FrieslandCampina) hebben een joint venture opgericht voor een volledig geïntegreerde productieketen voor kindervoeding in China. De overeenkomst, waarvoor de gesprekken in mei van dit jaar zijn gestart, is ondertekend door de CEO’s van beide bedrijven: Yang Kai namens Huishan Dairy en Cees ‘t Hart namens FrieslandCampina.
  • FrieslandCampina
  • http://www.frieslandcampina.com
  • mail@frieslandcampina.com
  • http://www.frieslandcampina.com/nederlands/news-and-press/news/press-releases/2014-10-08-huishan-dairy-and-frieslandcampina-enter-into-joint-venture.aspx

Het is de eerste joint venture tussen een Chinees en een buitenlands zuivelbedrijf die in China kindervoeding gaat produceren, vermarkten en distribueren. Beide bedrijven krijgen een belang van 50 procent en blijven daarnaast de eigen activiteiten op het gebied van kindervoeding voortzetten. Als zodanig blijft Huishan haar eigen merken op de markt brengen en blijft de productie van het merk Friso exclusief in Nederland plaatsvinden. Ook blijft FrieslandCampina dit merk zelfstandig in China op de markt brengen.

De twee bedrijven zijn voornemens met de joint venture een nieuw merk kindervoeding op de Chinese markt te introduceren. Onder dit nieuwe merk wordt hoogwaardige kwaliteitskindervoeding geproduceerd, op basis van een volledig geïntegreerde keten waarbij gebruik wordt gemaakt van de hoogwaardige productieketen van Huishan en de internationale kennis en ervaring van FrieslandCampina. De joint venture wordt eigenaar van de moderne zuivelproductiefaciliteit van Huishan in Xiushui (Shenyang). De boerderijmelk wordt geleverd door de eigen melkveebedrijven van Huishan.

FrieslandCampina stelt haar verkoop- en distributienetwerk in China ter beschikking, evenals haar kennis en ervaring op het gebied van het opzetten van een productieketen voor kindervoeding en de branding en marketing daarvan. Dankzij deze combinatie krijgt de joint venture volledige controle over de inkoop, productie, marketing en distributie van haar eigen kindervoedingsproducten.

De joint venture tussen Huishan Dairy en FrieslandCampina sluit ook goed aan bij de nieuwste regelgeving in China op het gebied van voedselveiligheid. De nieuwe regels zijn gericht op borging van de kwaliteit van kindervoeding binnen de hele keten. Dit is door de Chinese overheid bestempeld als topprioriteit voor de volksgezondheid.

De joint venture volgt op het staatsbezoek van de Chinese president Xi Jinping aan Nederland eerder dit jaar, waarbij hij en premier Mark Rutte hebben afgesproken om de samenwerking op zuivelgebied te intensiveren.

Yang Kai, CEO van Huishan Dairy: “De Chinese markt voor kindervoeding is een aantrekkelijke, snel groeiende markt. Onze beide bedrijven willen op deze markt doorgroeien. De joint venture tussen Huishan en FrieslandCampina maakt gebruik van in China geproduceerde melk en produceert de kindervoeding zelf in China; zo is er volledige controle over de productieketen. We verwachten een vliegende start, aangezien we kunnen profiteren van het bestaande verkoop- en distributienetwerk van FrieslandCampina China. Onze samenwerking combineert het beste van twee werelden: kwaliteitsmelk van Huishan Dairy en hoogwaardige zuiveltechnologie uit Nederland. Aan de productie van onze kindervoeding wordt de grootst mogelijke zorg besteed. Het gebeurt op basis van Chinese voedingsvoorschriften, specifiek voor Chinese baby’s.”

Cees ‘t Hart, CEO van Koninklijke FrieslandCampina: “Ik ben er trots op dat FrieslandCampina deel uitmaakt van de eerste joint venture tussen een Chinees en een buitenlands zuivelbedrijf die in China boerderijmelk inkoopt en daar hoogwaardige kindervoeding gaat produceren, vermarkten en distribueren. Onze joint venture met Huishan Dairy laat zien dat we onze klanten en consumenten in China graag van dienst zijn en blijven. Het is een logisch vervolg op de oprichting van het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC) in China, waar we een jaar geleden aan mee hebben geholpen. De solide productieketen van Huishan Dairy in combinatie met onze 140-jarige technologische kennis en expertise op het gebied van zuivel, vormen voor de joint venture een goede basis om een hechte en duurzame relatie met de Chinese consument op te bouwen.”

FrieslandCampina investeert een bedrag van circa RMB 700 miljoen (EUR 90 miljoen) in een belang van 50 procent in de zuivelfabriek in Xiushui en koopt voor USD 30 miljoen (EUR 24 miljoen) aan Huishan-aandelen op de beurs van Hong Kong.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door de plaatselijke en nationale overheidsinstanties. De formele overeenkomsten zijn onderworpen aan ontbindende voorwaarden, evenals aan andere bij dit soort transacties gebruikelijke voorwaarden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top