maandag, augustus 8, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Maatschappij & Welzijn / Huishoudens besparen 300 euro dankzij toezichthouder
Huishoudens besparen 300 euro dankzij toezichthouder

Huishoudens besparen 300 euro dankzij toezichthouder

  • Nederland
  • Dankzij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hebben consumenten in 2013 in totaal 1,85 miljard euro bespaard. Per huishouden komt dat neer op een besparing van 300 euro. Dat blijkt uit het eerste jaarverslag van de ACM over 2013.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/03/13/huishoudens-besparen-300-euro-dankzij-toezichthouder.html

Verbod op drie kartels

Op het gebied van energie bijvoorbeeld heeft het optreden van de ACM geleid tot lagere tarieven die de netbeheerders mogen rekenen voor het transport van elektriciteit en gas. In 2013 leverde het concurrentietoezicht van ACM 668 miljoen euro op, doordat zij drie kartels verbood, toezicht hield op fusies en verschillende bedrijven aansprak op hun gedrag.

16.850 meldeingen over spam

Via het consumentenloket consuwijzer.nl kwamen ruim 72.000 vragen en klachten binnen. Bij ondernemers die contact opnamen met ACM stond telecom op nummer één, gevolgd door mededinging en energie. Via www.spamklacht.nl ontving ACM ruim 16.850 meldingen over spam.

De ACM is een samenvoeging van de Consumentenautoriteit, NMa en OPTA. De nieuwe toezichthouder zorgt er onder andere voor dat markten goed werken en kan bedrijven die kartelafspraken maken of hun machtspositie misbruiken beboeten.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top