donderdag, juni 27, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Huizenkoper betaalt maandelijks 75 euro te veel: Noordenwind Vastgoed
Huizenkoper betaalt maandelijks 75 euro te veel: Noordenwind Vastgoed

Huizenkoper betaalt maandelijks 75 euro te veel: Noordenwind Vastgoed

  • Nederland
  • Uit cijfers van Vereniging Eigen Huis betaalt de gemiddelde huizenkoper ongeveer 75 euro per maand te veel voor de hypotheek.
  • Noordenwind Vastgoed
  • www.noordenwindvastgoed.nl
  • info@noordenwindvastgoed.nl

Onderzoek: huizenkoper betaalt maandelijks 75 euro te veel
Uit cijfers van Vereniging Eigen Huis betaalt de gemiddelde huizenkoper ongeveer 75 euro per maand te veel voor de hypotheek. Dit komt door de stijgende winstmarges van banken en andere kredietverstrekkers, die voor een stijging van 75 euro per maand op een hypotheek van 200.000 euro zorgen. De cijfers van Vereniging Eigen Huis zijn gebaseerd op de Rentebarometer van de Universiteit van Amsterdam. Volgens deze Rentebarometer lijkt de hypotheekrente absoluut gezien laag, maar is de winstopslag van banken, verzekeraars en pensioenfondsen die geld lenen aan woningkopers tussen juni en november bijna verdubbeld. In juni vroegen kredietverstrekkers nog om een winstmarge van 0,25 procent, terwijl dit marge in november 0,46 procent was.

Vereniging Eigen Huis: hypotheekrente kan omlaag
Door de stijgende winstmarges van kredietverstrekkers, zou de hypotheekrente omlaag kunnen. Dit kan wel alleen mogelijk gemaakt worden als geldverstrekkers genoegen zouden nemen met dezelfde winstopslag als in juni van vorig jaar en bereid zijn verdere vooruitgang te laten liggen.

Omgerekend betalen woningkopers bruto 900 euro per jaar te veel voor hun hypotheek. Heeft de rentevaste periode een looptijd van 10 jaar, dan is er sprake van een verlies van 9000 euro bruto. Hoewel het bedrag bruto is, is dit nog steeds erg hoog. Volgens Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis zijn er echter geen regels die voorschrijven hoe de rente die huizenbezitters moeten betalen, is opgebouwd. “Het enige dat regulerend werkt op de markt, is een gezonde en concurrerende markt.” Volgens de woordvoerder van Vereniging Eigen Huis is hier op dit moment geen sprake van. Hij verklaart: “Er zijn vorig jaar wel nieuwe aanbieders bij gekomen, maar daar zitten bestaande pensioenfondsen achter. Er is dus eerder sprake van een verschuiving van de verhoudingen op de markt dan dat het aantal aanbieders daadwerkelijk groter is geworden.”

Voor nadere informatie:
Noordenwind Vastgoed
Stichting Obligatiebeheer Noordenwind

026 20 22 180
www.noordenwindvastgoed.nl

Over Spasimo

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top