dinsdag, oktober 20, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Cijfers / Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag
Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag

Huizenprijzen in eurolanden verder omlaag

  • Europa
  • De huizenprijzen in de eurozone zijn in het derde kwartaal van vorig jaar gemiddeld met 1,3 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. In vergelijking met het voorgaande kwartaal werden huizen in de eurolanden 0,6 procent duurder.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjgmfi00e3ys/nieuws/huizenprijzen_in_eurolanden_verder?ctx=vha4p0rx1qv1&tab=0

Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag. De huizenprijzen stegen op jaarbasis het sterkst in Estland (plus 11 procent) en Luxemburg (plus 6,5 procent). De dalingen waren het grootst in Cyprus (min 8 procent) en Spanje (min 6,4 procent). In Nederland lag de gemiddelde huizenprijs 3,3 procent lager dan in het derde kwartaal van 2012. Voor Duitsland waren geen gegevens over het derde kwartaal beschikbaar.

Buiten de eurozone toonden vooral de Britse en Zweedse huizenmarkt een stevige groei. In Groot-Brittannië werden huizen in de periode van juli tot en met september 3,6 procent duurder, in Zweden klom de gemiddelde prijs van een koophuis met bijna 6 procent. In Kroatië zakte de gemiddelde huizenprijs met bijna 17 procent.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top