vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Culturele Instellingen / Human Nature: poëtisch spektakelstuk wordt geopend
Human Nature: poëtisch spektakelstuk wordt geopend

Human Nature: poëtisch spektakelstuk wordt geopend

  • Nederland
  • Het kunstwerk Human Nature, een spectaculaire wandschildering met glow in the dark sterren en planeten van ontwerper/kunstenaar Lisa van Noorden wordt geopend op 10 oktober in Vught.
  • human1
  • Lisa van Noorden concept en ontwerp
  • www.lisavannoorden.nl
  • lisa@lisavannoorden.nl
  • Voor meer informatie kun u contact opnemen met Telissa Schreuder: 0619-598987. Voor hoog resolutie afbeeldingen kunt u mailen naar lisa@lisavannoorden.nl.

Poëtisch spektakelstuk

Een oldschool wandschildering met een hedendaags thema van Lisa van Noorden.

Het kunstwerk Human Nature heeft een verhaal te vertellen. Het appartementencomplex waarop het kunstwerk van Lisa van Noorden is geplaatst werd gebouwd in de jaren 60 en was genomineerd voor de sloop. Toch besloot woningcorporatie Woonwijze in Vught het blokje met 8 woningen om te bouwen tot een volledig zelfvoorzienend en energieneutraal complex. De toegewijde en doelgerichte aanpak van de corporatie inspireerde multidisciplinair kunstenares Lisa van Noorden om een kunstwerk te maken dat het samenspel tussen mens en natuur symboliseert. Gezien de thematiek werd er gekozen voor een “old school” techniek: verf en kwast. Het complexe ontwerp werd gemaakt met behulp van de software van een van haar andere kunstwerken: Volte. Het kunstwerk is geheel met de hand geschilderd, de glow in de dark sterren en planeten zijn uitgesneden uit aluminium en als laatste geplaatst. Het eindresultaat is een spektakelstuk van poëtische schoonheid. Human Nature word 10 oktober feestelijk geopend in de Molenstraat 70 in Vught.

Lisa van Noorden is multidisciplinair kunstaar. Zij werkt zowel met traditionele als zeer hedendaagse technieken. Voor de Jaarbeurs in Utrecht ontwikkelde zij een concept voor een interactief lichtkunstwerk, een van haar recente projecten (Volte) werd recent in de USA genomineerd voor een DATA award. In oktober presenteert zij Volte op de ICEC2013, een gerenommeerde wereldwijde conferentie over entertainment computing. Lisa van Noorden is een creatief multitalent van internationaal kaliber, die de grenzen tussen design en kunst, toegepast en autonoom met haar krachtige concepten en beelden constant onderzoekt en overschrijdt. Binnenkort neemt Lisa van Noorden ook deel aan het populaire TV programma “Sterren op het doek”. Kortom: zij is iemand om op de voet te volgen.

Over Lisa van Noorden

artist, creative concept developer, trainer

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top