woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Human Power Team en AkzoNobel gaan voor nieuwe snelheidsrecords
Human Power Team en AkzoNobel gaan voor nieuwe snelheidsrecords

Human Power Team en AkzoNobel gaan voor nieuwe snelheidsrecords

  • Nederland
  • Gisteren onthulden studenten in Delft een nieuwe high-tech ligfiets. De VeloX-IV fiets is in samenwerking met AkzoNobel tot standgekomen en zal hen hopelijk opnieuw een wereldrecord bezorgen.
  • Akzo Nobel N.V.
  • http://www.akzonobel.com
  • media.relations@akzonobel.com
  • https://www.akzonobel.com/nl/news_center/news/nieuws_persberichten/2014/human_power_team_en_akzonobel_gaan_voor_nieuwe_snelheidsrecords.aspx

De onthulling vond plaats in Delft tijdens een windtunneltest. Het Velox-IV project is een samenwerking van de leden van het Dutch Human Power Team en verfexperts van AkzoNobel. Samen bundelen zij hun talent, teamwork en technologie voor een poging om het wereldsnelheidsrecord bij de mannen van 133,78 km/u te verbeteren dat het Human Power Team vorig jaar zelf had neergezet. Daarnaast zal er dit jaar ook een recordpoging worden gedaan om het wereldrecord voor vrouwen te breken.

Het team – bestaande uit studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en de Vrije Universiteit Amsterdam – heeft met de doorlopende hulp van deskundigen van het verfmerk Sikkens van AkzoNobel een verbeterde ligfiets ontwikkeld. Deze fiets – de VeloX IV – is voorzien van een geavanceerder, duurzaam en ultralicht coatingsysteem dat zorgt voor een verbeterde aerodynamica. Het bestaat onder meer uit een nieuwe doorzichtige lak die werd ontwikkeld op basis van kennis opgedaan tijdens werk voor het McLaren Mercedes Formule 1 team.

Ton Büchner, CEO AkzoNobel en zelf afgestudeerd aan de TU Delft: “Ik ben bijzonder enthousiast over de voortzetting van de samenwerking met het Human Power Team. Wij hechten grote waarde aan innovatie, ontwikkeling van talent en leidende prestaties. Deze samenwerking brengt dit alles bij elkaar en biedt ons de gelegenheid om onze producten te testen en tevens te profiteren van de inzichten en ideeën die leven onder de volgende generatie van ingenieurs.”

De VeloX IV is 10 procent korter dan het model van vorig jaar en blijkt al 20 procent minder luchtweerstand te hebben. Er zijn dit jaar twee bestuurders, namelijk Rik Houwers en Christien Veelenturf. Het is de eerste keer dat het Human Power Team ook gaat proberen om het snelheidsrecord voor vrouwelijke deelnemers te breken.

Dennis Berckmoes, Chief Engineer van het Human Power Team: “Dankzij de Sikkens coatings van AkzoNobel halen we het maximale uit de aerodynamische vorm. Hierdoor hopen we dit jaar nog hogere snelheden te behalen en een nieuw wereldrecord op onze naam te zetten.”

De World Human Powered Speed Challenge races vinden in september plaats in de woestijn van Nevada.

Tevens samenwerking met University Racing Eindhoven voor elektrische raceauto

AkzoNobel en Sikkens zijn ook een nieuwe samenwerking aangegaan met University Racing Eindhoven voor de levering van coatings voor een elektrische raceauto.

Elk jaar bouwt het team een compleet nieuwe auto en het model voor 2014 – de URE09 – is voorzien van een geavanceerd Sikkens-systeem met speciale aandacht voor gewichtsvermindering. De vandaag onthulde auto gaat deelnemen aan races die deze zomer worden gehouden op Silverstone (UK), Hockenheim (Duitsland) en op het circuit van Barcelona (Spanje).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top