woensdag, december 19, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / HUURgarantie: maakt riscoloos verhuren koopwoning mogelijk
HUURgarantie: maakt riscoloos verhuren koopwoning mogelijk

HUURgarantie: maakt riscoloos verhuren koopwoning mogelijk

  • Nederland
  • Veel woningeigenaren zullen er al over nagedacht hebben: het verhuren van hun te koop staande woning, om hun financiële situatie te verbeteren.
  • HUURarantie
  • www.huurgarantie.nl
  • j.dehoog@huurgarantie.nl
  • www.huurgarantie.nl

HUURgarantie®  Wél de lusten, maar niet de lasten bij verhuur

Tot voor kort waren de banken en verzekeraars zeer terughoudend met het geven van toestemming om te koop staande woningen te verhuren. Eventuele schade – bij hennepteelt is dat gemiddeld 75.000 euro – is zelden op de huurder te verhalen. De versoepeling van de Leegstandwet per 1 juli 2013 heeft hierin voor de banken verandering gebracht. Met de introductie van HUURgarantie® is bovendien het risico op identiteitsfraude en wanbetaling of schade door hennepteelt aan de woning vrijwel uitgesloten. HUURgarantie® zoekt en screent een huurder voor de huiseigenaar en garandeert* de betaling van de huur.

Xander van Heeringen, Hoofd Productmarketing & Distributie Hypotheken Particulieren ABN AMRO: “De leegstandwet heeft voor veel klanten met dubbele woonlasten de mogelijkheid om een van de twee huizen te verhuren mogelijk gemaakt. De risico’s van verhuren zijn voor veel van deze klanten echter een drempel. Het nieuwe initiatief Huurgarantie® neemt die risico’s echt weg. Daarmee is Huurgarantie® een belangrijk onderdeel geworden van de pro-actieve aanpak van ABN AMRO, waarbij klanten met potentiële financiële problemen geholpen worden.”

De risico’s bij verhuur

Identiteitsfraude: het grootste risico bij particuliere verhuur. Bij een gedegen controle van identiteitspapieren blijkt al dat 1 op de 10 mogelijke huurders fraudeert. Identiteitsfraude ligt aan de basis van veel ellende voor verhuurders.

Wanbetaling: bij particuliere aanbieders is het landelijk percentage wanbetalers 5,8%, terwijl de gemiddelde vordering € 4.800,- bedraagt.

Hennepteelt: elk jaar worden er meer dan 5.500 van de naar schatting 40.000 hennepkwekerijen in ons land opgerold. De teelt verschuift van schuurtjes naar (huur)woningen.

Schade: huiselijke hennepteelt zorgt voor een gemiddelde schade per woning van € 40.000,-. Daarbij komt nog de vordering van het Nutsbedrijf van gemiddeld € 35.000,-. Voor al deze schade is de eigenaar volledig aansprakelijk.

Brand: jaarlijks gaan er ruim duizend woningen in vlammen op als gevolg van kortsluiting en illegale stroomaftap bij hennepteelt.

HUURgarantie®Vinden van de juiste huurder 

HUURgarantie®: werkt samen met ervaren partners, waaronder makelaarsorganisaties. Het snel vinden van de juiste huurders en het verkrijgen van vergunningen van de gemeente en toestemming van de bank voor tijdelijke verhuur is daardoor in vertrouwde handen.

HUURDERScontrole®

Om identiteitsfraude uit te sluiten, wordt de echtheid van legitimatiebewijzen, het arbeidsverleden, betalingsverleden en zelfs het huurders- en justitieel verleden van de potentiële huurder gecontroleerd. Want de ervaring leert dat 1 op de 5 personen niet de persoon is die hij of zij zegt te zijn. Aanvullend worden handtekeningen, referenties, werkgeversverklaringen, salarisstroken of jaarrekeningen minutieus gecheckt. Alleen bij groen licht van HUURDERScontrole® wordt de huurovereenkomst tussen de verhuurder en huurder gesloten.

Periodieke woningcontroles

Om de inrichting van hennepkwekerijen te voorkomen, wordt de woning periodiek preventief door specialisten met een P.O.B. vergunning gecontroleerd. Deze specialisten staan onder toezicht van het ministerie van Justitie. De controles worden volgens de wettelijke normen vastgelegd in een dossier. Dat zorgt ervoor dat de aansprakelijkheid van de verhuurder bij eventuele schade tot een minimum beperkt blijft.

HUURgarantie®: gegarandeerde betaling*

Er kunnen zich altijd omstandigheden voordoen, waardoor een huurder (tijdelijk) niet kan voldoen aan de huurverplichting. Bijvoorbeeld door werkloosheid. HUURgarantie® garandeert de verhuurder doorbetaling van de huur. De complete huurincasso, inclusief het totale gerechtelijke traject tot en met de onverhoopte uitzetting van de huurder, kost de verhuurder niets.

Kijk voor uitgebreide informatie over HUURgarantie® op www.huurgarantie.nl.

Heeft u naar aanleiding van dit persbericht vragen, neem dan contact op met Jaco de Hoog, Projectmanager Marketing en Communicatie bij Huurgarantie®.
Tel. 06 422 11 963 of mail j.dehoog@huurgarantie.nl

Over Jaco de Hoog

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top