maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Hypotheken: “nieuwe regels zullen onverantwoord lenen moeilijker maken”
Hypotheken: “nieuwe regels zullen onverantwoord lenen moeilijker maken”

Hypotheken: “nieuwe regels zullen onverantwoord lenen moeilijker maken”

  • Europa
  • Betere bescherming en het informeren van kopers van onroerend goed is het doel van de richtlijn waarover het Parlament een tekst aannam. De Spaanse sociaaldemocraat en rapporteur Antolín Sánchez Presedo heeft ons uitgelegd hoe het Parlement wil helpen bij het intomen van onverantwoord lenen.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjcxj6topnzm/nieuws/hypotheken_nieuwe_regels_zullen?ctx=vha4p1w4xtv3

Als er een nieuwe huizenbubbel zou ontstaan zoals die in Spanje en Ierland, hoe zullen deze nieuwe maatregelen de burgers dan kunnen beschermen?

Deze maatregelen zullen het onverantwoord lenen bemoeilijken. Kredietinstellingen moeten veel meer informatie geven aan de consument en moet een grondige beoordeling van de kredietnemers uitvoeren. Er zullen ook hogere eisen worden gesteld aan de waardering van de woningen en aan de risicoanalyse van de markt.

Er zal een 7-daagse periode van reflectie komen, die langer kan zijn indien de lidstaten daartoe beslissen. Consumenten zullen in staat zijn om hun besluit te beoordelen en hebben een herroepingsrecht.

Hoe kan dit de consument helpen die zich in een situatie bevindt waarin ze hun hypotheek niet langer kunnen terugbetalen en het risico lopen hun huis te verliezen?

Er zal een hogere mate van flexibiliteit komen tijdens de looptijd van de hypotheek. Om kredietnemers beter te beschermen in geval van crisis en wanbetaling, zijn er ook principes om de beëindiging van het contract te voorkomen. Als een hypotheeknemer failliet gaat, zou het huis tegen de beste prijs moeten worden verkocht, de consument wordt zo beschermd tegen een overmatige schuldenlast, of terugbetaling van de lening door de teruggave van het pand.

Wat zal de invloed van deze hervormingen zijn op de economie?

Het instellen van een gemeenschappelijk juridisch kader voor de EU-hypotheekmarkt zal helpen om deze te ontwikkelen en er dynamischer te maken en zal groei en werkgelegenheid stimuleren. Verder zal het gezinnen helpen om toegang te krijgen tot fatsoenlijke huisvesting op basis van reële financiële voorwaarden.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top