woensdag, november 14, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Internet & ICT / ICT van ministerie VenJ over naar SSC-ICT Haaglanden
ICT van ministerie VenJ over naar SSC-ICT Haaglanden

ICT van ministerie VenJ over naar SSC-ICT Haaglanden

  • Nederland
  • De ICT-dienstverlening van het ministerie van Veiligheid en Justitie is 1 januari 2014 overgegaan naar de rijksbrede organisatie met de nieuwe naam Shared Service Centrum-ICT Haaglanden (SSC-ICT). Deze uitbreiding is een volgende stap in onder meer de uitvoering van de Hervormingsagenda voor meer efficiëntie en samenwerking binnen de rijksoverheid.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/01/06/ict-van-ministerie-venj-over-naar-ssc-ict-haaglanden.html

Later volgt nog uitbreiding van SSC-ICT met de ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Met de overkomst van zo’n 200 medewerkers werken er nu in totaal zo’n 600 medewerkers bij SSC-ICT Haaglanden.

De dienstverlener van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het Gemeenschappelijk Dienstencentrum ICT (GDI) specialiseert zich binnen het SSC-ICT verder in werkplekken met een hoger beveiligingsniveau. Daarnaast versterkt zij de nieuwe organisatie met kennis over ERP (softwaresystemen voor bedrijfsprocessen), ECM (informatiebeheer) en Identity Management.

SSC-ICT Haaglanden is nu de dienstverlener voor de ICT van zes ministeries: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Infrastructuur en Milieu, Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Financiën en Veiligheid en Justitie. De shared service-organisatie voorziet deze ministeries van de juiste ICT-middelen en verricht de daarbij horende ondersteunende werkzaamheden. SSC-ICT is onderdeel van het directoraat-generaal Organisatie en bedrijfsvoering Rijk (OBR) van het ministerie van BZK.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top