dinsdag, november 12, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Kunst & Cultuur / Iedereen wil spreker zijn, weinigen kunnen het
Iedereen wil spreker zijn, weinigen kunnen het

Iedereen wil spreker zijn, weinigen kunnen het

  • Nederland
  • Assemblee Sprekersbureau in Maastricht wordt overstelpt met verzoeken van mensen om te mogen toetreden tot het bestand van het bedrijf.
  • Assemblee Sprekersbureau
  • info@assemblee.nl

Als spreker geboekt worden voor congressen, symposia, jubilea, workshops en cursussen is en droom van velen, zegt Leo van der Kant van Assemblee. “Sinds de crisis is het aantal verzoeken van aspirant-sprekers enorm toegenomen.” Hij verhaalt van twintig tot dertig verzoeken per week.

De verklaring volgens Van der Kant: “Ze hebben via de media begrepen dat spreken vaak goed wordt betaald. Vervolgens denken mensen dan: dat kan ik ook. Dat is in de meeste gevallen echter niet het geval.”

Van der Kant onderscheidt drie soorten sprekers: zij die het kunnen, zij die het niet kunnen en zij die denken het te kunnen. “Die laatste groep is het gevaarlijkst.”

Van der Kant helpt degenen die denken een goed verhaal te hebben en dat ook begeesterd te kunnen vertellen hardhandig uit de droom: “Spreken is een kunst en het percentage uitblinkers is bijzonder laag. Het verschil tussen een goede en een slechte spreker is een lekker dutje.”

De mensen die bij Assemblee aankloppen en hun sprekerstalent aanbieden, komen uit alle geledingen van de samenleving. Van der Kant: “Onze klanten verlangen kwaliteit. Assemblee garandeert die kwaliteit. Om die reden moeten we helaas een zeer groot aantal aspirant-sprekers afwijzen. Sommigen hebben daar begrip voor, anderen niet.”

Het begint met bekendheid, zegt Van der Kant. “Dat is een goede aanbeveling, maar aan zo iemand moet ook een bijzonder verhaal kleven. Een goed voorbeeld is generaal Peter van Uhm. Wie zijn rede op 4 mei heeft gehoord, is direct voor honderd procent overtuigd van zijn sprekerskwaliteiten.”

Over Chief Editor

Chief content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top