vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / Ierse herstel gang, maar meer inclusieve groei en werkgelegenheid nodig, zegt de OESO
Ierse herstel gang, maar meer inclusieve groei en werkgelegenheid nodig, zegt de OESO

Ierse herstel gang, maar meer inclusieve groei en werkgelegenheid nodig, zegt de OESO

  • Europa
  • 2013/12/09 - De economie van Ierland is nu bemoedigende tekenen van herstel van de financiële crisis, maar meer moet worden gedaan om de groei nieuw leven inblazen en de banen creëren die het land terug naar volledige gezondheid zal krijgen, volgens de OESO.
  • Irlande_EN
  • Organisation for Economic Co-Operation and Development
  • http://www.oecd.org
  • news.contact@oecd.org
  • http://www.oecd.org/newsroom/irish-recovery-underway-but-more-inclusive-growth-and-job-creation-needed.htm

Dit zijn de belangrijkste conclusies van het meest recente Economic Survey van Ierland en een nieuw rapport: Local Job Creation: Hoe Employment and Training Agencies kan helpen. Zowel identificeren werkgelegenheid en sociale inclusie als essentieel voor aanhoudende opleving van Ierland uit de crisis, de vooruitzichten van de groei en het welzijn van de Ieren.

De Economic Survey, die in Dublin door de OESO-secretaris-generaal Angel Gurría en Ierse Tánaiste (vicepremier) en minister van Buitenlandse Zaken Eamon Gilmore, wijst op een voortdurende, geleidelijke opkomst van de crisis. Activiteit is langzaam aan het herstellen, het externe tekort is geëlimineerd en het land heeft succes in het herstellen van de toegang tot de kapitaalmarkt had, aldus het rapport.

In de context van een verder herstel secretaris-generaal Gurría zei: “Wat nodig is vandaag een strategische agenda voor meer inclusieve groei die het scheppen van werkgelegenheid en sociale gelijkheid bevordert door het benutten van de kracht van ondernemerschap en innovatie.”

Terwijl de werkloosheid onlangs begon te dalen, werkloosheid blijft een ernstig probleem, volgens het rapport. Meer dan 13% van de beroepsbevolking werkloos blijft, met meer dan 60% uit van het werk voor meer dan 12 maanden, een van de hoogste tarieven in de OESO. Jongeren zijn bijzonder hard getroffen door de banencrisis. De jeugdwerkloosheid is 28,6%, terwijl het aantal jongeren emigreren blijft te monteren.

Bij 11,3%, Ierland heeft de derde grootste aandeel 15 tot 19-jarigen die geen werknemer, noch onderwijs of opleiding (NEET’s), alleen Turkije en Italië van de OESO. De OESO werkt nauw samen met het ministerie van Sociale Bescherming om een nationaal actieplan om de jeugdgarantie implementeren in Ierland te ontwerpen, die op EU-niveau in het kader van het land recente voorzitterschap van de Raad van de EU. Initiatieven als dit zal cruciaal zijn voor het aanpakken van de jeugdwerkloosheid in Ierland.

De OESO beveelt aan dat Ierland veel meer doen om de werklozen, met name langdurig werkzoekenden te helpen. Zij wijst er een aantoonbare behoefte aan steun en omscholing, te weren tegen sociale uitsluiting en ervoor zorgen dat jongeren bereid zijn om te werken als het herstel versterkt. De lokale werkgelegenheid verslag legt nieuwe strategieën om ervoor te zorgen dat onderwijs en trainingsprogramma’s bieden de vaardigheden die nodig zijn in de arbeidsmarkt van vandaag en de toekomst.

De enquête legt een brede strategie voor het stimuleren van groei. Naleving van de huidige begroting van de regering moet binnenkort zet de schuld-BBP-ratio – nu bijna een keerpunt boven 120% – op een aanhoudende neerwaartse tendens, ondersteunen het vertrouwen en onderhouden van betaalbare toegang tot de financiële markten. Ierland moet blijven van de cursus op dit front.

Begrotingsaanpassing moet zich richten op de sociale rechtvaardigheid en de bescherming van het milieu. Verdere pensioenhervormingen en verlagingen van belastinguitgaven kunnen verstoringen verlagen tot groei en verbetering van het eigen vermogen. De export blijft de belangrijkste aanjagers van de groei, maar een geleidelijk herstel van de binnenlandse vraag wordt verwacht. Algemeen, de economie is goed gepositioneerd om te profiteren van een pick-up van de activiteit van haar belangrijkste handelspartners.

Ierland moet voortbouwen op eerder succes in het aantrekken van innovatieve high-tech multinationals. Verbeteringen in het ondernemingsklimaat zou verspreiding van innovatie en dynamiek aan de binnenlandse MKB te helpen. Belemmeringen voor het ondernemerschap zijn relatief hoog in sommige gebieden. Licentie en vergunningvoorschriften kan minder restrictief te worden gemaakt door het verlagen van de kosten en de wachttijden te verminderen. Verbetering van de toegang tot financiering voor het MKB zal een belangrijke uitdaging.

Overheidsbeleid die hebben geholpen grote mondiale bedrijven die banen creëren en bevorderen van dynamiek te trekken kan worden afgestemd om te helpen kleinere binnenlandse bedrijven. Onder de aanbevelingen om innovatie te stimuleren, de enquête beveelt het consolideren van de 170 begrotingsposten en 11 grote financiers in twee groepen – een omgang met wetenschap en fundamenteel onderzoek, en een andere met toegepast onderzoek en innovatie.

Het beveelt ook beter af te stemmen hoger onderwijs met innovatieve bedrijven, het verlagen van kosten voor kleine cap beursintroducties en centraliseren van juridische processen voor de overdracht van intellectuele eigendomsrechten.

Gezien het feit dat CO Ierlands 2 -emissies, de afvalproductie en het gebruik van meststoffen behoren tot de hoogste in de OESO, het rapport suggereert ook dat de belastingen en gebruiker vergoedingen worden gebruikt om het land overgang naar een groenere model van economische groei te helpen.

Nadere informatie over de Economic Survey of Ireland is beschikbaar op: www.oecd.org/eco/surveys/ireland-2013.htm . U bent uitgenodigd om deze link opnemen in rapporten over de enquête.

Nadere informatie over Local Job Creation: Hoe Employment and Training Agencies kan helpen, van de OESO-programma voor lokale economische en werkgelegenheidsontwikkeling (LEED), is te vinden op: www.oecd.org / CFE / leed , of uit Sylvain Giguere (tel. +33 1 4524 8570).

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top