donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IFS en AEB bundelen hun oplossingen: ERP en best-of-breed software hand in hand
IFS en AEB bundelen hun oplossingen: ERP en best-of-breed software hand in hand

IFS en AEB bundelen hun oplossingen: ERP en best-of-breed software hand in hand

  • Nederland
  • Meer waarde dankzij integratie: samenwerking versterkt de alomvattende end-to-end ondersteuning van processen voor klanten in internationale handel en logistiek
  • AEB Nederland
  • richard.groenendijk@aeb.com

ERP-leverancier IFS en AEB, specialist in IT-oplossingen voor supply chain management (SCM), logistiek en internationale handel, bundelen hun krachten. De samenwerking omvat de integratie van AEB-oplossingen in de IFS Applications-software. De focus ligt op ondersteuning van internationale douaneprocessen – bijvoorbeeld in Duitsland, België, Nederland en Zweden –, op compliance inclusief screening tegen scanctielijsten en exportcontrole en op oorsprong en preferenties.
De wisselwerking tussen de twee oplossingen heeft duidelijk toegevoegde waarde voor klanten. De hechte integratie tussen het IFS Applications ERP-systeem en AEB’s SCM-software suite ASSIST4 biedt bedrijven optimale ondersteuning voor hun processen op het gebied van internationale handel en logistiek. Standaard interfaces zorgen voor een soepele uitwisseling van gegevens tussen de twee systemen, wat het maken van analyses en evaluaties eenvoudiger maakt. Daarnaast zorgt de gegevensuitwisseling voor een grotere efficiëntie en betrouwbaarheid als het gaat om douane management, exportcontrole, transport management en het beheer van oorsprong en preferenties.

Voor AEB is de samenwerking met IFS een logische volgende stap in de internationalisatiestrategie. De internationale oplossingen van het van oorsprong Duitse bedrijf worden samengevoegd met die van een sterke partner als IFS die wereldwijd succesvol is. “We hebben inmiddels meerdere projecten met IFS uitgevoerd. Wij verheugen ons op de krachtenbundeling als een basis voor succesvolle samenwerking in de toekomst”, zegt Jens Beck, Partner Manager van AEB. “Met de integratie van de twee oplossingen bieden we onze klanten daadwerkelijk toegevoegde waarde. De samenwerking is bovendien van groot belang voor AEB’s internationalisatiestrategie. We verwachten bijvoorbeeld een significante impact op onze nieuwe vestiging in Zweden als gevolg van IFS’ sterke positie in Scandinanvië.”

Over IFS (http://www.ifsworld.com/corp/)
IFS™ is wereldwijd een erkend leider in het leveren van enterprise-software op het gebied van Enterprise Resource Planning (ERP), Enterprise Asset Management (EAM) en Enterprise Service Management (ESM). IFS brengt zijn klanten in specifieke sectoren dichterbij hun business, helpt hen zich slagvaardiger te maken om optimaal te kunnen inspelen op veranderingen en voor te bereiden op de toekomst. IFS is een beursgenoteerde onderneming (XSTO: IFS) opgericht in 1983, met meer dan 2.800 medewerkers. IFS ondersteunt meer dan 1 miljoen gebruikers wereldwijd vanuit een netwerk dat bestaat uit lokale vestigingen en een groeiend ecosysteem met partners.

Over AEB (www.aeb.com – www.aeb.com/nl)
Met ruim 30 jaar ervaring is AEB een van de toonaangevende aanbieders van wereldwijde IT-oplossingen en diensten voor Supply Chain Management met de nadruk op de logistiek van inkoop, opslag en distributie, buitenlandse handel en risicobeheer. Met de logistieke suite ASSIST4 biedt AEB een toepassing met een doorlopende procesondersteuning en een volledige transparantie voor de planning en aansturing van wereldwijde bezorgnetwerken. AEB is een internationale onderneming met ruim 5000 klanten in Europa, Azië en Amerika. Het hoofdkantoor van AEB is gevestigd in Stuttgart, met vestigingen in Hamburg, Soest, Düsseldorf en München evenals internationale vestigingen in Groot-Brittannië, Singapore, Zwitserland, Oostenrijk. Zweden, Nederland, de Tsjechische Republiek, Frankrijk en de VS.

Over Content Editor N

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top