dinsdag, augustus 16, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / Ik Ben Miran: alles wat kinderen over asielzoekers willen weten
Ik Ben Miran: alles wat kinderen over asielzoekers willen weten

Ik Ben Miran: alles wat kinderen over asielzoekers willen weten

  • Nederland
  • Dinsdagochtend, 13 september 2016, is in Breda het kinderboek Ik Ben Miran gelanceerd. Deze bundel vertelt de verhalen van kinderen die wonen op asielzoekerscentra, en geeft uitleg over wat vluchtelingen nou eigenlijk zijn. Staatssecretaris Dijkhoff nam het eerste exemplaar in ontvangst.
  • IND
  • info@ind.nl

‘Dit boek vertelt je alles wat je maar wilt weten over asielzoekers’, zei staatssecretaris Dijkhoff op de feestelijke boekpresentatie van Ik Ben Miran. Dijkhoff nam daar het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst, en beantwoordde vervolgens een reeks pittige vragen van de leerlingen van groep 7 van basisschool  Laurentius in Breda. ‘Vindt u dat asielzoekers goed worden behandeld in Nederland?’ ‘Is het lastig om mensen terug te sturen?’

In het kinderboek Ik Ben Miran krijgt de lezer een rondleiding over het asielzoekerscentrum waar het jongetje Miran woont. Hij is asielzoekerskind en vertelt wat dat betekent. Ook stelt hij de lezer voor aan zijn vriendjes op het azc, die elk hun eigen verhaal vertellen.

 

Het boek is geschreven door Anne-Marieke Samson, en werd geïllustreerd door Suus van den Akker. Zij bezochten voor dit boek Nederlandse asielzoekerscentra en interviewden kinderen over wat het betekent om asielzoekerskind te zijn. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Ploegsma, en is een initiatief van IND, COA en DT&V. Het boek is nu te koop in de boekhandel. Kinderen t/m 12 jaar kunnen een exemplaar  winnen door mee te doen met de tekenwedstrijd die hieraan gekoppeld is.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top