dinsdag, december 1, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA Foundation doneert 5 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen in strijd tegen Ebola
IKEA Foundation doneert 5 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen in strijd tegen Ebola

IKEA Foundation doneert 5 miljoen euro aan Artsen zonder Grenzen in strijd tegen Ebola

  • Internationale
  • De IKEA Foundation heeft 5 miljoen euro - de grootste donatie voor noodhulp die zij ooit heeft gedaan - gedoneerd aan Artsen zonder Grenzen met als doel de grootste uitbraak van het ebolavirus in de geschiedenis te bestrijden.
  • 01-IKEA-Foundation-doneert-5-miljoen-euro-IMG_0691-480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/ikea-foundation-ebola

Artsen zonder Grenzen is sinds maart actief met het bestrijden van de gevolgen van de uitbraak van de ziekte. Op dit moment zijn 2.000 medewerkers aan het werk in West-Afrika om het snel groeiende aantal patiënten te behandelen. Terwijl de wereld worstelt om de uitbraak onder controle te krijgen, hebben organisaties als Artsen zonder Grenzen veel behoefte aan hulp uit de private sector om de nodige programma’s te kunnen financieren. De donatie van de IKEA Foundation ondersteunt hiermee de organisatie voor de rest van dit jaar en in 2015 bij het bieden van medische hulp aan de mensen die door Ebola zijn getroffen.

“We hopen dat andere partijen in de private sector dit voorbeeld volgen en programma’s financieren die niet alleen levens redden en de verspreiding van Ebola bestrijden, maar ook aandacht bieden op andere urgente situaties die minder media-aandacht krijgen. Deze crisis zal niet snel overwaaien – en voor die mensen die geliefden hebben verloren, zal de pijn eeuwig duren. Om deze reden hebben organisaties als Artsen zonder Grenzen op lange termijn hulp nodig van partners als de IKEA Foundation”, zegt Per Heggenes, CEO van de IKEA Foundation.

“We zijn de IKEA Foundation ontzettend dankbaar voor deze belangrijke bijdrage, waarmee onze teams in de regio een belangrijk verschil kunnen maken. De IKEA Foundation is al vele jaren een waardevolle partner van Artsen zonder Grenzen en we zijn erg blij opnieuw op haar steun te kunnen rekenen op dit kritische moment in onze strijd tegen Ebola en de gevolgen hiervan”, aldus Bruno Jochum, Executive Director van Artsen zonder Grenzen Zwitserland.

De IKEA Foundation heeft Artsen zonder Grenzen in het verleden ondersteund bij het bieden van medische hulp aan vluchtelingen uit Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top