zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / IKEA Foundation stimuleert ondernemerschap vrouwen in India
IKEA Foundation stimuleert ondernemerschap vrouwen in India

IKEA Foundation stimuleert ondernemerschap vrouwen in India

  • Anderen
  • De IKEA Foundation kondigt aan dat zij in samenwerking met de Verenigde Naties, Xyntéo en ontwikkelingsorganisaties projecten start om een miljoen kwetsbare vrouwen in India aan het werk te helpen.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/IKEA-foundation-india

Via deze projecten wil de IKEA Foundation werkgelegenheid en ondernemerschap onder Indiase vrouwen stimuleren en daarmee hun kinderen uitzicht geven op een betere toekomst. Het resultaat van deze projecten komt tot uiting in de limited collectie KRYDDGLAD. De door Indiase vrouwen met de handgemaakte producten zijn in het najaar van 2016 verkrijgbaar bij geselecteerde IKEA vestigingen in Nederland.

IKEA Foundation zet zich al jarenlang in om de levensomstandigheden van miljoenen kwetsbare vrouwen en kinderen in India te verbeteren. Bijvoorbeeld om de 32-jarige Saroj en haar vier kinderen een kans te geven op een betere toekomst. Saroj vertelt: “Ik werd uitgehuwelijkt toen ik 15 jaar was. Van mijn man mocht ik niet naar school of werken. Via een project van de IKEA Foundation kreeg ik de kans om te leren borduren. Mijn man keurde het af, maar ik wilde het per se proberen.” Door haar vastberadenheid heeft Saroj nu een baan bij IKEA. “Mijn droom is om nog meer te kunnen werken. Mijn vier kinderen gaan nu naar school en ik hoop dat zij later kunnen gaan studeren en het ver schoppen in het leven.”

Beter onderwijs en gezondheidszorg

“Door vrouwen als Saroj een kans te geven, krijgen haar kinderen ook een kans op beter onderwijs en gezondheidszorg.” Legt Per Heggenes, Chief Executive Officer van de IKEA Foundation, uit. Hij vertelt: “We geloven dat vrouwen het verschil maken als het gaat om de toekomst van hun kinderen. Door hen kansen te bieden om te werken of te ondernemen, kunnen we de gezondheid, opleiding en toekomst van hun kinderen veilig stellen.” Naast de samenwerking met de Verenigde Naties, Xyntéo en ontwikkelingsorganisaties heeft ook het Indiase overheid zijn steun betuigd aan deze projecten.

Door vrouwen, voor vrouwen

Uit de samenwerking tussen IKEA en de maatschappelijke organisaties in India ontstaat de limited collectie KRYDDGLAD. Deze collectie is met de hand gemaakt door Indiase vrouwen als Saroj en draagt bij aan de kwaliteit van leven van vrouwen in afgelegen gebieden in India. De kussenslopen en tafellopers zijn geborduurd; de poefs en kussen zijn handgeweven en de manden en opbergdozen zijn gemaakt van vezels van de bananenplant. De KRYDDGLAD collectie wordt verwacht in geselecteerde IKEA vestigingen in Nederland in het najaar van 2016.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top