woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA gaat samenwerken met bekende fashiondesigners
IKEA gaat samenwerken met bekende fashiondesigners

IKEA gaat samenwerken met bekende fashiondesigners

  • Nederland
  • Een verrassende aankondiging tijdens de IKEA Democratic Design Day vandaag in het Zweedse Älmhult: het woonwarenhuis gaat de samenwerking aan met bekende fashiondesigners.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/samenwerking-fashiondesigners

Tijdens het jaarlijkse ‘kijkje achter de schermen’ in de ideeënfabriek van IKEA mocht de hele wereld alvast kennis maken met de inspirerende concepten van Katie Eary, Martin Bergström en Walter Van Beirendonck. Daarnaast gaf IKEA alvast een voorproefje op de ontwikkelingen rondom gezond eten voor het nieuwe jaar. Deze en andere onthullingen zijn vanaf nu live te volgen via IKEA.today.

“We hebben besloten om onszelf open te stellen en nog meer samen te werken met inspirerende en gepassioneerde mensen uit de hele wereld, die onze visie op democratisch design – het creëren van geweldige en betaalbare producten – delen”, zegt Design Manager Marcus Engman. “IKEA is altijd nieuwsgierig en we waren erg benieuwd naar de vernieuwende ideeën van deze bekende modedesigners. Zij kunnen echt iets toevoegen aan onze meubels en woonaccessoires.”

Van mode naar meubels

De Londense ‘street wear’ designer Katie Eary ontwerpt voor IKEA de GILTIG collectie rondom het thema ‘throwing a dinner party’. Naar verwachting wordt deze collectie volgend voorjaar gelanceerd. Ze vertelt: “Ik ontwerp mannenmode, maar ik ben gek op meubels en woonspullen. Dus toen IKEA mij hiervoor benaderde, wist ik gelijk dat ik wel iets kon betekenen.”

Onverwacht en innovatief

Daarnaast heeft het woonwarenhuis de gerenommeerde Zweedse ontwerper Martin Bergström en de karakteristieke Vlaamse designer Walter Van Beirendonck benaderd. Marcus Engman licht toe: “Martin Bergström werkt op de grens van mode, kunst en dancemuziek. Hij is in staat om altijd iets onverwachts en innovatiefs neer te zetten en dat doet hij nu ook met de SVÄRTAN collectie. Met Walter Van Beirendonck werken graag samen vanwege zijn speelse en kleurrijke stijl. Zijn grafische ontwerpen voor de GLÖDANDE collectie vertellen een interessant verhaal.”

Jaarlijks evenement

Democratisch Design bestaat uit vijf elementen die van toepassing zijn op alle producten van IKEA: vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs zodat zoveel mogelijk mensen in staat zijn ze te kopen. De IKEA Democratic Design Days zijn een jaarlijks terugkerend evenement en vinden plaats in de ideeënfabriek van IKEA in Älmhult. Naast de aankondigingen over de samenwerking met de fashiondesigners en het kijkje achter de schermen, werd er ook meer bekendgemaakt over de plannen van het woonwarenhuis rondom gezond en duurzaam eten, een belangrijk thema voor komend jaar. Meer nieuws over de collecties en ontwikkelingen volgt binnenkort of kijk alvast op IKEA.today.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top