woensdag, november 21, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA geeft wevers van handgemaakte tapijten betere toekomst
IKEA geeft wevers van handgemaakte tapijten betere toekomst

IKEA geeft wevers van handgemaakte tapijten betere toekomst

  • Nederland
  • Ken je het verhaal van onze handgemaakte vloerkleden al? De Indiase mensen die deze handgeknoopte tapijten maken, leefden vroeger in erbarmelijke omstandigheden.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/handgemaakte-tapijten

IKEA zorgt ervoor dat de wevers een betere toekomst krijgen door eerlijke lonen, een goede werkomgeving en veilige hulpmiddelen. Deze duurzaam geproduceerde vloerkleden zijn niet alleen mooi, maar geven je ook een goed gevoel. Ontdek de kleden STOCKHOLM, KATTRUP, ALVINE RUTA, ALMSTED en VITTEN

Trots op tradities

Dit gele STOCKHOLM vloerkleed is met de hand gemaakt en afkomstig uit Uttar Pradesh in India. Hier heeft IKEA eigen productielocaties waar deze traditionele tapijten door plaatselijke wevers met moderne technieken worden gemaakt. Met een semi-automatisch weefgetouw maken drie wevers de meest prachtige patronen van wol, zoals dit glad geweven tapijt.

Dankbaar werk

Mukhtar en Fatima maken allebei handgeweven tapijten voor IKEA. Ze werken aan het veelkleurige KATTRUP kelim. Fatima vertelt dat Mukhtar haar heeft leren weven toen ze trouwden. “We zijn dankbaar dat we hier mogen werken. We reizen iedere dag met de door het bedrijf geregelde bus hier naartoe. Met het geld dat we verdienen, kunnen we ons thuis meer veroorloven en onze vijf kinderen verzorgen.”

Wevers in opleiding

Het glad geweven ALVINE RUTA tapijt komt ook uit India. Naast de verbeterde condities waarin de wevers nu aan dit vloerkleed werken, is er ook een trainingscentrum waar jonge wevers worden opgeleid. Zij ontvangen het wettelijk minimumloon tijdens hun training en krijgen een volledig salaris wanneer ze in het productiecentrum meedraaien.

Zuiver scheerwol

Naast de glad geweven tapijten biedt IKEA ook hoog- en laagpolige vloerkleden, zoals de paarse ALMSTED. Dit vloerkleed van 100 procent zuiver scheerwol is van nature vuilafstotend en zeer slijtvast. Ieder vloerkleed is met de hand gemaakt en daarom uniek in zijn soort. Een antislipstrip of ondertapijt voor extra veiligheid is aan te bevelen.

Verantwoord geproduceerd

Met bloten voeten over dit hoogpolige VITTEN vloerkleed lopen is het fijnste wat er is. De natuurlijke materialen voelen zacht aan en dempen bovendien het geluid. Dit unieke handgemaakte tapijt combineert mooi met zowel donkere als lichte meubels. Dat het op een verantwoorde manier geproduceerd is, geeft je helemaal een goed gevoel.
IKEA hanteert voor alle leveranciers een gedragscode, IWAY (‘IKEA Way on Purchasing Products, Materials and Services’). De code omvat minimumvereisten op het vlak van milieu, sociale impact en arbeidsomstandigheden. Voor meer informatie over de gedragscode kijk op ikea.nl.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top