vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA Group doet grootste investering in windmolenpark ooit
IKEA Group doet grootste investering in windmolenpark ooit

IKEA Group doet grootste investering in windmolenpark ooit

  • Anderen
  • De IKEA Group heeft haar tweede windmolenpark in de Verenigde Staten gekocht van Apex Clean Energy: een 165-megawatt windmolenpark in Cameron County, Texas.
  • 01_IKEA_windmolenpark-600_480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/windmolenpark_vs_nov_2014

Het is de grootste opzichzelfstaande investering in hernieuwbare energie van de IKEA Group tot nu toe. De aankoop draagt significant bij aan het doel om tegen 2020 evenveel hernieuwbare energie te produceren als er wordt verbruikt. Naar verwachting is het Cameron windmolenpark eind 2015 volledig operationeel[1].

Eerder dit jaar maakte de IKEA Group de aankoop van een windmolenpark in Hoopeston, Illinois bekend. Het Cameron windmolenpark is meer dan 1,5 keer zo groot als het project in Hoopeston. Samen zullen de twee windmolenparken naar verwachting zo’n 1.000 gigawatt uur aan elektriciteit per jaar opleveren. Dit staat gelijk aan de gemiddelde jaarlijkse energieconsumptie van 90.000 Amerikaanse huishoudens.

Betrokkenheid en actie

“IKEA gelooft dat duidelijke betrokkenheid en actie essentieel zijn om klimaatverandering het hoofd te bieden”, zegt Rob Olson, IKEA US Acting President & CFO. “We investeren in hernieuwbare energie omdat we het als bedrijf belangrijk vinden om te verduurzamen. Als woonwarenhuis met duurzaamheid in ons DNA streven we ernaar om producten en oplossingen te bieden die onze klanten helpen om thuis duurzamer te leven.”

Het Cameron windmolenpark bevindt zich in een gebied ten zuiden van Texas waar de wind zeer gunstig is. De staat Texas is de grootste producent van windenergie in de Verenigde Staten. Het windmolenpark is volledig in bezit van de IKEA Group en wordt gebouwd en gemanaged door het energiebedrijf Apex Clean Energy. Het project maakt gebruik van 55 Acciona 3-megawatt turbines.

[1] Berekend met de “U.S. Energy Information Administration’s ‘Average Residential Monthly Bill by Census Division and State”: http://www.eia.gov/electricity/sales_revenue_price/html/table5_a.html

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top