donderdag, april 18, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Anderen / IKEA Group opent derde windpark en werkt nu volledig energieneutraal in Scandinavië
IKEA Group opent derde windpark en werkt nu volledig energieneutraal in Scandinavië

IKEA Group opent derde windpark en werkt nu volledig energieneutraal in Scandinavië

  • Anderen
  • IKEA Group opent vandaag een derde windmolenpark in Glötesvålen, Zweden. Met deze duurzaam opgewekte windenergie werkt het woonwarenhuis vanaf nu volledig energieneutraal in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/derde-windpark

Canada was vorig jaar het eerste land waar IKEA evenveel energie produceerde als verbruikte. Door de bouw van windparken zijn ook de Verenigde Staten en Polen hard op weg om zelf voldoende duurzame energie op te wekken. IKEA wil in 2020 wereldwijd volledig energieneutraal werken.

IKEA Group heeft nu 46 windmolens in Zweden – 30 in Glötesvålen, 9 in Korpfältet en 7 in Rämsberget. In combinatie met de windmolen in Tåstrup (Denemarken) produceert IKEA naar schatting 361 GWh aan duurzame energie in de Scandinavische landen. Dat is genoeg om circa 72.000 huishoudens van energie te voorzien en de CO2-uitstoot met 288.500 ton te verminderen. Samen met de warmtewinning uit biomassa bij de eigen fabrieken in Zweden produceert de IKEA Group nu evenveel duurzame energie als dat er gebruikt wordt in alle vestigingen, winkelcentra, fabrieken, distributiecentra en kantoren in de Scandinavische landen.

1,5 miljard voor duurzame energie

In 2015 investeert de IKEA Group wereldwijd 1,5 miljard euro in wind- en zonne-energie. IKEA heeft 314 windmolens in negen landen* en op de daken van alle vestigingen liggen in het totaal 700.000 zonnepanelen. “Bij IKEA investeren we in duurzame energie omdat dit beter is voor mens en planeet en voor de toekomst van onze organisatie. Door voldoende duurzame energie op te wekken in de Scandinavische landen zijn we stap dichterbij ons doel om in 2020 wereldwijd energieneutraal te werken”, zegt Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

* Naast de windmolenparken in Zweden, investeert de IKEA Group in windparken in Canada, de Verenigde Staten, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top