dinsdag, oktober 15, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA gunt vintage vloerkleden een tweede leven met nieuwe collectie
IKEA gunt vintage vloerkleden een tweede leven met nieuwe collectie

IKEA gunt vintage vloerkleden een tweede leven met nieuwe collectie

  • Nederland
  • In december presenteert IKEA een unieke collectie handgeweven vloerkleden uit Anatolië, het schiereiland dat een groot deel van Turkije bestrijkt.
  • 00_IKEA_Tapijten_Mattor-600-480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/vintage_vloerkleden

Deze juweeltjes uit Turkije zijn ooit gemaakt, gebruikt, versleten en nu hergebruikt tot nieuwe, schitterende tapijten. Elk vloerkleed in de collectie is uniek en draagt sporen van het leven en de cultuur van zijn geografische oorsprong in Anatolië. Maak kennis met TESTRUP, OKSLUND, GUDHJEM, MEJRUP en SILKEBORG.

Geschiedenis ontmoet moderne nostalgie

In de levendige en kleurrijke GUDHJEM serie wordt traditioneel handwerk gecombineerd met een moderne uitstraling. GUDHJEM is het resultaat van een lang fabricageproces waarbij vloerkleden uit heel Anatolië worden ingezameld en op kleur, grootte, materiaal en dikte worden gesorteerd. Daarna snijden vakkundige handwerklieden goed bewaarde delen uit de tapijten en vormen daar weer evenwichtige composities van.

Hennep als oorspronkelijk materiaal

De MEJRUP kussenovertrekken en vloerkleden zijn gemaakt van stukken van traditionele, handgeweven hennepkelims uit Anatolië. Alle grondstoffen zijn vintage omdat de hennepteelt begin jaren zestig in Turkije werd verboden. Ongelijkmatigheden en kleurvariaties geven de collectie een speciaal en uniek karakter. De geometrische patronen zijn geïnspireerd op Centraal-Anatolië.

Modern kunstwerk

De SILKEBORG patchwork tapijten zijn het moderne antwoord op traditionele vloerkleden. Delen van vintage tapijten uit Anatolië worden gewassen, opnieuw geverfd en daarna samengevoegd tot een modern kunstwerk. Het resultaat: een eigentijds product met een unieke geschiedenis.

Kelims van de Middellandse Zeekust

De OKSLUND kelims komen uit het gebied rond het Taurusgebergte langs de Turkse Middellandse Zeekust. De wol wordt met de hand gesponnen en door vakkundige, Anatolische vrouwen tot kelims geweven. De kelims van het Taurusgebergte worden gesierd door traditionele patronen als strepen en hexagonale medaillons. De kleurstelling is geïnspireerd op de natuur van de omgeving, met wilde anemonen, lavendel en cipressen.

Kelims uit Centraal-Turkije

TESTRUP kelims zijn afkomstig uit Centraal-Anatolië. Hier domineren graanvelden het landschap, wat ook terug te vinden is in de kleuren van de tapijten. De grondstof bestaat uit echte, gestreepte kelims, die na een lang fabricageproces uiteindelijk de fraaie TESTRUP vloerkleden vormen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top