vrijdag, februari 22, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA introduceert nieuwe vegetarische balletjes
IKEA introduceert nieuwe vegetarische balletjes

IKEA introduceert nieuwe vegetarische balletjes

 • Nederland
 • IKEA gaat vegetarische balletjes serveren. Met de introductie van de GRÖNSAKSBULLAR zet het woonwarenhuis de eerste stap op weg naar een gezonder en duurzamer aanbod in haar restaurants.
 • 01_IKEA_veggie_balls_480
 • IKEA
 • http://www.ikea.com/nl
 • klantenservice@ikea.com
 • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/veggie-balls

De balletjes bestaan alleen uit groenten en hebben een lagere impact op het milieu, zoals een lagere ecologische voetafdruk. De introductie bouwt voort op de visie van het woonwarenhuis om een beter dagelijks leven te creëren voor zoveel mogelijk mensen. De vegetarische balletjes worden vanaf vandaag gefaseerd gelanceerd in IKEA restaurants over de hele wereld. IKEA Nederland is op 18 mei aan de beurt.

De vegetarische balletjes zijn een goede aanvulling op de geliefde gehaktballetjes die bij IKEA al sinds 1994 vast op het menu staan. Bovendien vormen ze een uitstekende basis van een warme maaltijd dankzij de hoge waarde aan proteïnen en knapperige stukjes groente. Naast de vegetarische balletjes introduceert IKEA ook balletjes gemaakt van kip, de KYCKLINGBULLAR. Vanaf maandag 18 mei aanstaande start in Nederland de verkoop van beide balletjes in de restaurants van IKEA en de Swedish Food Markets voor dezelfde prijs* als de huidige Zweedse gehaktballetjes.

Beantwoorden aan groeiende vraag klanten

“We blijven onze klanten heerlijke- en op Zweden geïnspireerde gerechten serveren tegen lage prijzen, maar zetten nog sterker in op gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Hiermee kunnen we beter beantwoorden aan de groeiende vraag van onze klanten naar gezonde en duurzame voedingsopties. Met de introductie van de vegetarische balletjes zetten we de eerste stap. En dit is nog maar het begin”, vertelt Michael La Cour, Managing Director IKEA Food Services AB.

Hoger plan IKEA Food

De totale IKEA Food organisatie wordt de komende tijd naar een hoger plan getild. De organisatie voert veranderingen door op de volgende terreinen:

 • Gezondheid: IKEA Food focust zich op het bieden van een breder aanbod gezond voedsel, met goede ingrediënten en aandacht voor de grootte van de maaltijden.
 • Duurzaamheid: meer focus op verantwoorde productie, waaronder dierenwelzijn. Zalm en haring zijn een belangrijk onderdeel van het Zweedse erfgoed. Aan het eind van FY15 serveert IKEA Food alleen nog maar vis van MSC- of ASC-gecertificeerde leveranciers. Rivierkreeft is de enige uitzondering. Samen met de MSC organisatie is IKEA op zoek naar een oplossing om rivierkreeft visserijen te certificeren.
 • De beleving: De algehele beleving in IKEA Restaurants wordt versterkt door meer aandacht te geven aan een warm thuisgevoel, de Zweedse roots en kennis van woninginrichting.
 • IKEA Food medewerkers: de medewerkers van IKEA Food zijn de drijvende kracht achter deze nieuwe richting. IKEA blijft werken aan het uitbreiden van hun kennis op het gebied van gezondheid en duurzaamheid.

*Een portie van 10 stuks balletjes kost €3.99, 15 stuks €5.49 en 20 stuks €6.49. Ook is er een kleinere portie beschikbaar van 5 stuks voor €2.49. In de Swedish Food Markets zijn beide balletjes, net als de huidige gehaktballetjes, verkrijgbaar voor thuis gebruik in diepgevroren verpakkingen van 1 kilo (60 stuks) voor €5.89.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top