dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA opent eerste POP-UP STORE in Amsterdam centrum ter ere van lancering kunstcollectie
IKEA opent eerste POP-UP STORE in Amsterdam centrum ter ere van lancering kunstcollectie

IKEA opent eerste POP-UP STORE in Amsterdam centrum ter ere van lancering kunstcollectie

  • Nederland
  • Home is where the art is. Daarom brengt IKEA de kunst naar je toe met de Art Event 2015 Street Art limited collectie: 12 kunstwerken van straatartiesten van over de hele wereld.
  • 01_PH124392-480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/pop-up-store-aankondiging

De posters zijn vanaf april verkrijgbaar in alle winkels en in de webwinkel, maar vanaf vrijdag 27 maart al in een speciale POP-UP STORE aan de Utrechtsestraat in Amsterdam. Van vrijdag tot en met zondag kan iedereen de kunstcollectie hier als allereerste bekijken en bemachtigen. Benieuwd naar de collectie? In een video in samenwerking met LifeHunters is te zien hoe nietsvermoedende bezoekers van het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem reageren als er een kunstwerk uit deze collectie tussen de andere schilderijen hangt. De video is binnen 2 dagen al meer dan 2 miljoen keer bekeken en gaat de hele wereld over.

Voor de collectie heeft IKEA haar krachten gebundeld met 12 gevestigde en opkomende namen uit de street art wereld: van New York graffiti artist John Crash Matos tot kunstenaar Erosie uit Nederland. “Met de Art Event 2015 Street Art limited collectie willen we kunst bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen, want wij vinden dat kunst thuishoort bij mensen thuis. Daarnaast geven we deze getalenteerde artiesten een wereldwijd podium”, vertelt Niclas Karlsson, Sales Manager IKEA Nederland. “De posters zijn in gelimiteerde oplage verkrijgbaar en we verwachten dat ze straks de winkels uitvliegen. Op=op dus!”

POP-UP STORE

De IKEA POP-UP STORE is van vrijdag 27 t/m zondag 29 maart geopend voor het grote publiek. Aan de Utrechtsestraat 105 kunnen bezoekers de collectie niet alleen bekijken en hun eigen kunstwerk bemachtigen, maar ook alles ontdekken over de straatkunstenaars en de wijze waarop hun kunstwerken tot stand zijn gekomen. Daarnaast nodigt IKEA alle bezoekers uit om samen een creatieve bijdrage leveren aan een Street Art work in progress. Liefhebbers kunnen vanaf alvast een kijkje nemen op de speciale Facebook eventpagina die is aangemaakt.

Openingstijden

Vrijdag: 10.00 tot 18.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 tot 18.00 uur

IKEA in Museum Arnhem

Hoe reageren nietsvermoedende bezoekers van het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem als er een kunstwerk van street artists NEVERCREW uit de Art Event 2015 Street Art limited collectie van IKEA tussen de andere schilderijen hangt? De mannen van LifeHunters gingen op onderzoek uit. Het kunstwerk van de fictieve kunstenaar Ike Andrews valt zeer in de smaak bij kunstliefhebbers. Bekijk in deze video hoe zij reageren als blijkt dat het gaat om een poster uit de Art Event 2015 Street Art limited collectie.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top