vrijdag, februari 28, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA presenteert de keuken van de toekomst
IKEA presenteert de keuken van de toekomst

IKEA presenteert de keuken van de toekomst

  • Nederland
  • Koken op de keukentafel, een aanrechtblad dat ingrediënten herkent en recepten suggereert en een wasbak waarmee je schoon en vuil water kan scheiden.
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/keuken_toekomst

Tijdens Salone del Mobile gaf IKEA alvast een voorproefje op de keuken van de toekomst, die in samenwerking met masterstudenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Zweedse Lund Universiteit is ontworpen. De ‘Concept Kitchen 2025’ is nog tot en met 30 september 2015 te bewonderen bij #IKEAtemporary in Milaan.

Hoe ziet ons leven in de keuken er over tien jaar uit? Hoe zullen we koken, eten, werken en leven in de centrale plek in ons huis? Het antwoord op die vragen kan je zien, voelen, ruiken en proeven bij #IKEAtemporary, het tijdelijke onderkomen van het woonwarenhuis in Milaan, waar vorige week de ‘Concept Kitchen 2025’ werd gepresenteerd. Deze keuken van de toekomst is ontstaan uit een samenwerking tussen IKEA, designfirma IDEO, de masterstudenten Industrial Design Vleer Doing en Vincent van Rheden van de Technische Universiteit Eindhoven en twee Zweedse studenten van het Ingvar Kamprad Design Centrum (Lund Universiteit).

Pannenkoeken bakken op tafel

Het absolute hoogtepunt van de keuken van de toekomst is de ogenschijnlijk simpele houten keukentafel, die dienst doet als inductiekookplaat, weegschaal, receptenboek, koelkast, oplader en keuken assistent. Wanneer je een tomaat op de tafel neerlegt, herkent de tafel de groente en laat allerlei suggesties zien wat hiermee te doen. Voeg je een ander ingrediënt toe, dan zie je op de tafel recepten verschijnen. Masterstudent Vincent van Rheden licht toe: “De tafel helpt je stap voor stap door het kookproces heen. Daarmee wordt het koken makkelijker en leuker. Kinderen kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel melk, eieren en bloem zij moeten gebruiken voor pannenkoeken. Daarna geeft de tafel aan waar zij de pan moeten neerzetten voor het bakken.”

Recycling en minder afval

De keuken van de toekomst kenmerkt zich niet alleen door gemak, maar ook door de mogelijkheden voor recycling. Zo kan je door de wasbak te kantelen schoon en vuil water scheiden. Het schone water wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld de vaatwasser. Daarover gesproken, de vaatwasser bestaat uit twee kasten: één voor de schone vaat en één voor de vuile vaat. Die hoef je dus niet meer uit te ruimen. Opvallend is ook de koelkast, die eruit ziet als een normale kast met verschillende transparante bakken. Van Rheden: “We verwachten dat mensen steeds minder voedsel in voorraad houden, omdat het bestellen van boodschappen steeds eenvoudiger wordt. De producten die normaal in de koelkast staan, komen in een transparante koelbox. Zo blijven beperkt houdbare producten in het zicht en gebruik je ze eerder. Daarmee willen we voorkomen dat het eten wordt weggegooid.”

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top