woensdag, maart 20, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA PS 2014 hanglamp wint prestigieuze Red Dot Design Award
IKEA PS 2014 hanglamp wint prestigieuze Red Dot Design Award

IKEA PS 2014 hanglamp wint prestigieuze Red Dot Design Award

  • Nederland
  • De IKEA PS 2014 hanglamp is bekroond met een felbegeerde Red Dot Award. Een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.
  • 00_PE408251_Red_Dot_Design_header_580_480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/reddotdesignaward

De hanglamp kreeg de ‘Honourable Mention’ toegekend vanwege het slimme en doordachte design en de eenvoudige, maar zeer effectieve en verrassende dimmerfunctie in de vorm van een trekkoord. In totaal hebben de 38 juryleden van de Red Dot Awards meer dan 4.920 ontwerpen uit 56 verschillende landen beoordeeld.

De Zweedse designer David Wahl liet zich bij het ontwerp van de IKEA PS 2014 hanglamp inspireren door science fictionfilms en games. Een simpel mechanisme verandert in een handomdraai de vorm en de lichtintensiteit van de lamp. Wanneer de lamp gesloten is, doet deze denken aan een gloeiende bol waarin het licht zich op een spannende manier schuil houdt. Door aan het koord te trekken, ontvouwt de lamp zich en creëert deze bijzondere lichtpatronen op de muren en op het plafond.

“Wanneer mensen in een magazine tegen hun ultieme droomlamp aanlopen, hangt daar vaak een flink prijskaartje aan. De IKEA PS 2014 hanglamp is een prachtig voorbeeld van hoe we bij IKEA zorgen dat zoveel mogelijk mensen wel dat statement in hun interieur kunnen maken, maar dan met een betaalbaar en toegankelijk prijskaartje”, aldus Björn Block, Range Manager bij IKEA.

Uitzonderlijk hoog niveau

Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: “Al zestig jaar zoeken gerenommeerde designexperts naar de beste productontwerpen wereldwijd. Dit jaar hadden we een record aantal inzendingen: de jury mocht bijna 5.000 producten beoordelen. Een flinke klus, want het niveau was uitzonderlijk hoog. De winnaars van de Red Dot Award 2015 voor productdesign hebben een wereldprestatie geleverd en met succes deelgenomen aan ‘s werelds grootste designcompetitie.”

IKEA PS 2014 hanglamp naar Red Dot museum

Op 29 juni worden alle winnaars van de Red Dot Awards geëerd tijdens een gala in het Duitse Essen. Daarna zijn de winnende producten vier weken lang te zien in de speciale ‘Design on Stage’ expositie, voordat ze in de vaste collectie van het Red Dot museum worden opgenomen.

De IKEA PS 2014 hanglamp is sinds april 2014 verkrijgbaar in de kleuren oranje en turkoois. In augustus 2015 lanceert IKEA ook een zilveren en koperen variant van de IKEA PS 2014 hanglamp.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top