donderdag, januari 24, 2019
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Business & Ondernemerschap / IKEA scherpt veiligheidswaarschuwing voor chocoladeproducten aan vanwege amandel- en hazelnootsporen
IKEA scherpt veiligheidswaarschuwing voor chocoladeproducten aan vanwege amandel- en hazelnootsporen

IKEA scherpt veiligheidswaarschuwing voor chocoladeproducten aan vanwege amandel- en hazelnootsporen

  • Nederland
  • IKEA voegt vandaag zes chocoladeproducten toe aan de vorige maand gestarte terugroepactie van de 100 grams repen pure chocolade CHOKLAD MÖRK 60% en CHOKLAD MÖRK 70%.
  • IKEA
  • info@ikea.com

Deze zes chocoladeproducten bevatten amandel- en/of hazelnootsporen. Dat staat helaas niet duidelijk op de verpakking vermeld. IKEA verkoopt de producten sinds 25 juli niet meer.

Het betreft de 180 grams repen CHOKLAD LINGON & BLÅBAR (vossenbes en blauwe bes, artikelnummer 602.184.21), 100 grams repen CHOKLAD LJUS UTZ (melk, 402.939.25) en CHOKLAD NÖT UTZ (hazelnoot, 202.939.26), 450 grams verpakkingen GODIS CHOKLADKROKANT (butterscotch, 202.155.04), 168 grams verpakkingen GODIS CHOKLADRÅN (chocoladewafeltjes, 202.290.30), en de 400 grams potten CHOKLADKROKANT BREDBAR (butterscotch spread, 602.501.33). De terugroepactie geldt voor alle houdbaarheidsdata.

Incorrecte productinformatie
IKEA heeft in samenwerking met externe experts uitvoerig onderzoek gedaan naar de samenstelling en vervaardiging van haar chocoladeproducten nadat vorige maand sporen van melk en hazelnoot waren aangetroffen in de 100 grams repen pure chocolade CHOKLAD MÖRK 60% en CHOKLAD MÖRK 70%. Op basis van dit onderzoek is bij zes andere chocoladeproducten geconstateerd dat deze ook standaard sporen van amandel en/of hazelnoot bevatten. De productinformatie op de verpakking vermeldt slechts dat deze chocoladeproducten dergelijke sporen kúnnen bevatten, maar dat is dus niet correct. De informatie kan met name misleidend zijn voor mensen die allergisch zijn voor amandelen en/of hazelnoten. De chocolade is wel veilig voor mensen die niet allergisch zijn voor deze ingrediënten.

Verkoop gestopt
Product- en voedselveiligheid is voor IKEA van het grootste belang. Daarom is uit voorzorg de verkoop van deze chocoladeproducten gestopt. De veiligheidswaarschuwing en terugroepactie geldt wereldwijd. IKEA verzoekt klanten met een allergie voor amandel en/of hazelnoot de genoemde chocoladeproducten niet meer te consumeren en terug te brengen naar een van de IKEA winkels. IKEA betaalt dan het volledige aankoopbedrag terug. Ook klanten die niet allergisch zijn voor deze ingrediënten kunnen het product desgewenst terugbrengen. Er is geen kassabon of ander aankoopbewijs vereist voor de terugbetaling.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top