woensdag, januari 19, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / IKEA tovert een glimlach op je gezicht met de nieuwe ÖNSKEDRÖM collectie
IKEA tovert een glimlach op je gezicht met de nieuwe ÖNSKEDRÖM collectie

IKEA tovert een glimlach op je gezicht met de nieuwe ÖNSKEDRÖM collectie

  • Nederland
  • IKEA tovert een glimlach op je gezicht met de ÖNSKEDRÖM collectie: een ode aan Olle Eksell (1918-2007), één van de meest toonaangevende grafische ontwerpers van Zweden.
  • 03_PH124456_01_600_480
  • IKEA
  • http://www.ikea.com/nl
  • klantenservice@ikea.com
  • http://www.ikea.com/nl/nl/about_ikea/newsitem/onskedroml

De nieuwe collectie bestaat uit producten als dienbladen, bekers en beddengoed met de vrolijke tekeningen van Olle in de hoofdrol. Met de speelse collectie hoopt het woonwarenhuis het dagelijks leven thuis nét iets leuker te maken. De ÖNSKEDRÖM collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij IKEA.

“Bij IKEA willen we het dagelijks leven thuis beter maken met goed design dat betaalbaar is voor zoveel mogelijk mensen. Dit kunnen producten zijn die je helpen om je spullen te organiseren, maar ook producten die een glimlach op je gezicht toveren. En dat doen de illustraties van Olle zeker. Wij houden van zijn werk omdat zijn tekeningen simpel geluk, oprechte warmte en humor uitstralen”, aldus Niclas Karlsson, Sales Manager IKEA Nederland.

Gevleugelde vrienden

Vrolijke vogels, trotse vogels, gekke vogels… Olle was een meester in het tekenen van deze gevleugelde vrienden. De charmante vogels van Olle schitteren op veel producten uit de ÖNSKEDRÖM collectie: van een kussen en onderzetters tot een dienblad en servetten.

Meesterwerk

In 1950 schreef en illustreerde Olle vijf kinderboeken. Zijn meesterwerk is het boek ‘Edward en het paard’. De speelse illustraties uit het boek zijn onder andere te zien op beddengoed, opbergdozen en mokken.

Tweede leven

In 1990 werd Olle gevraagd om een brochure te ontwerpen voor een Zweedse papierfabriek. Zijn designs lagen de afgelopen 15 jaar in een archiefkast, maar de kleurrijke lucifers krijgen nu een tweede leven op posters, kussens en een tapijt.

IKEA blijft verrassen met vernieuwende en innovatieve producten. Het woonwarenhuis heeft het aantal democratic designcollecties aanzienlijk verhoogd naar meer dan 10 per jaar. In deze collecties staat het uitproberen van nieuwe dingen centraal waarbij gelet wordt op de juiste combinatie van vorm, functie, kwaliteit, duurzaamheid en een lage prijs. Zo werkt het IKEA designteam samen verschillende ontwerpers en creatieve artiesten, maar ook met leveranciers die werken met nieuwe productiemethodes en materialen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top