maandag, oktober 22, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / Illegale sigarettenfabriek ontdekt
Illegale sigarettenfabriek ontdekt

Illegale sigarettenfabriek ontdekt

  • Nederland
  • De FIOD heeft donderdag in samenwerking met de politie en Douane een draaiende illegale sigarettenfabriek in een loods in Aalsmeer aangetroffen. Negen verdachten zijn in de loods aangehouden op verdenking van illegale sigarettenproductie en illegale sigarettenhandel. Daarnaast heeft de FIOD 3600 kilo bereide tabak, verpakkingsmateriaal en 2,3 miljoen sigaretten in beslag genomen.
  • Ministerie van Algemene Zaken
  • http://www.rijksoverheid.nl
  • info@minaz.nl
  • http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/02/10/illegale-sigarettenfabriek-ontdekt.html

In de loods was alle apparatuur aanwezig om op grote schaal sigaretten te produceren en verpakken. Er was een aparte generator in de loods om de stroomtoevoer voor de fabriek te regelen. De verdachten woonden en werkten in de loods. In de loods werden slaapvertrekken aangetroffen.

De FIOD onderzoekt de zaak en is gestart met de ontmanteling van de fabriek. Alle apparatuur wordt in beslag genomen en de sigaretten worden vernietigd. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Wanneer de sigaretten op de Nederlandse markt waren terechtgekomen dan zou vermoedelijk ongeveer €4,8 miljoen aan accijns zijn ontdoken.

Het is de vierde keer dat in Nederland een sigarettenfabriek is aangetroffen. Wanneer nagemaakte sigaretten op de markt komen, verstoort dat de reguliere markt en het is concurrentievervalsend. Daarnaast is er een aanzienlijk gevaar voor de gebruikers omdat in deze nagemaakte producten vaak inferieure en gevaarlijke grondstoffen zijn verwerkt.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top