woensdag, oktober 5, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Economie & Financiën / Importban Rusland kost Europese vleessector miljoenen
Importban Rusland kost Europese vleessector miljoenen

Importban Rusland kost Europese vleessector miljoenen

  • Internationale
  • Het Russische importverbod voor varkens en varkensvlees levert de Nederlandse vleessector miljoenen euro's schade op. De afgelopen maanden is de branche ergens tussen de 60 en 75 miljoen euro misgelopen, zei lobbyist Frans van Dongen van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) maandag op zakenzender RTL Z.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjl2rbohq6x4/nieuws/importban_rusland_kost_europese?ctx=vhsjeu461wp8&tab=0

Sinds eind januari importeert Rusland geen varkens of varkensvlees meer uit de EU vanwege de vondst van Afrikaanse varkenspest in Litouwen en Polen. Volgens de EU is het importverbod buitenproportioneel, omdat het maar gaat om enkele, geïsoleerde gevallen van varkenspest. Bovendien is de EU-brede ban in strijd met internationale handelsafspraken, aldus Brussel. Maandag werd bekend dat de Europese Commissie de Wereldhandelsorganisatie (WTO) vraagt om een bindende uitspraak te doen over de kwestie. Ongeveer een kwart van het Europese varkensvlees is bestemd voor Rusland. Denemarken, Duitsland en Nederland zijn grote exporteurs.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top