vrijdag, juni 5, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Onderwijs & Opvoeding / In beweging met Wiebel & Kriebel
In beweging met Wiebel & Kriebel

In beweging met Wiebel & Kriebel

  • Nederland
  • Feest je mee met Wiebel en Kriebel? Zing, dans, hos en verwonder je over de veelzijdige invulling van de dagen en lees spelenderwijs iets over de achtergronden bij de feesten.
  • Feest met Wiebel-en-Kriebel-Cover-eerste-druk-vk
  • Wiebel & Kriebel
  • www.elsroeterdink.nl
  • info@elsroeterdink.nl

IN BEWEGING MET WIEBEL & KRIEBEL
 

Epse, oktober 2016. Kinderen die te weinig bewegen, een hot item de laatste tijd. Kinderen zitten veel meer dan vroeger voor de TV en gamen lijkt het nieuwe buitenspelen te zijn geworden. Er wordt veel aandacht besteed aan de vraag hoe we deze kinderen in beweging krijgen.Kinderboekenschrijfster Els Roeterdink uit Epse is het gelukt. Zij schrijft verhalen over Wiebel en Kriebel en heeft begin oktober haar derde boek uitgebracht: ‘Feesten met Wiebel en Kriebel’.
Wiebel is een jongetje met een heel bijzonder vriendje: Kriebel is lief, paars en hij woont op Wiebels schouder. Samen beleeft dit duo tien spannende avonturen, waarbij kinderen letterlijk in beweging komen. Doordat de verhalen interactief worden voorgelezen, leren de kinderen meteen oplossingsgericht denken. Kriebel is inmiddels ook als handpop verkrijgbaar. Het boek wordt uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij uit Breda en is vanaf 5 oktober verkrijgbaar op
www.droomvalleiuitgeverij.nl en bij alle (online) boekhandels. Bij aankoop van ‘Feesten met Wiebel en Kriebel’ via bovenstaande site, ontvangt men gratis een Wiebel & Kriebel ballon.
In beweging met Wiebel & Kriebel, www.elsroeterdink.nl/page/wiebel-kriebel

Wie is Els Roeterdink?
Els Roeterdink begon met schrijven toen haar schoonvader longkanker kreeg. Haar kinderen waren nog jong en Els zocht een manier om hen uit te leggen wat kanker is en hoe je daar als kind op reageert. Bij gebrek aan kinderboeken over dit onderwerp, besloot Els zelf een verhaal te schrijven, met haar eerste kinderverhaal: ‘Kanker is stom!’ als resultaat. In het verhaal beleeft Gijs wat haar kinderen meemaakten. Ondertussen vond Els het schrijven voor kinderen zo leuk, dat ze een cursus is gaan volgen en is blijven schrijven. Een student van de ALO (Academie voor Lichamelijke Opvoeding) bracht haar op het idee ‘voorlezen en bewegen’ en daaruit zijn Wiebel en Kriebel geboren.

Wiebel en Kriebel
In september 2010 is het eerste boek ‘Wiebel & Kriebel, voorleesverhaaltjes om mee te bewegen’ uitgegeven door Strengholt United Media en Eduforce Educatieve Uitgeverij. In oktober 2015 kwam ‘Op pad met Wiebel & Kriebel’ uit bij Droomvallei Uitgeverij, gevolgd door ‘Feesten met Wiebel & Kriebel’ in oktober 2016. In dit boek worden de feesten behandeld die in Nederland worden gevierd. Niet alleen christelijke feestdagen, maar ook feestdagen uit andere culturen. Feest je mee met Wiebel en Kriebel? Zing, dans, hos en verwonder je over de veelzijdige invulling van de dagen en lees spelenderwijs iets over de achtergronden bij de feesten. De 
voorleesverhalen zijn bedoeld voor kinderen van ongeveer 4 tot en met 8 jaar. De illustraties zijn verzorgd door Floortje Klinkenberg uit Haarlem.

Over Els Roeterdink

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top