dinsdag, oktober 23, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Bronnen / Bedrijfsleven & Ondernemers / In Braziliaanse voetbalstadions wordt deze zomer afgetrapt onder Philips-verlichting
In Braziliaanse voetbalstadions wordt deze zomer afgetrapt onder Philips-verlichting

In Braziliaanse voetbalstadions wordt deze zomer afgetrapt onder Philips-verlichting

 • Internationale
 • Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijd toonaangevend op het gebied van verlichtingsoplossingen, heeft vandaag bekendgemaakt dat negen van de twaalf stadions in Brazilië waar hét voetbaltoernooi van deze zomer plaatsvindt, zijn voorzien van geavanceerde Philips-verlichtingsoplossingen, die het spektakel en de spanning een speciale glans zullen geven. Vijf stadions zullen aan de buitenzijde worden verlicht om de architectuur van deze bijzondere bouwwerken te accentueren.
 • Koninklijke Philips Electronics N.V.
 • http://www.philips.nl
 • nanda.huizing@philips.com
 • http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/2014/20140429-In-Braziliaanse-voetbalstadions-wordt-deze-zomer-afgetrapt-onder-Philips-verlichting.wpd#.U2KCY_l_tR8
 • Een internationaal tv-publiek van meer dan drie miljard mensen profiteert binnenkort van de geavanceerde veldverlichting van Philips.
 • In negen van de twaalf stadions waar het toernooi wordt gespeeld, is Philips-verlichting geïnstalleerd.
 • De veldverlichting is geoptimaliseerd voor HD, 3D en herhalingen in super-slowmotion.
 • De veldverlichting simuleert daglicht, zodat spelers en officials optimaal kunnen presteren.
 • Met kleurrijke en dynamische LED-verlichting worden de stadions omgetoverd in prominente bezienswaardigheden.

Verder zal in vijf van de twaalf stadions de veldverlichting van Philips ervoor zorgen dat tv-kijkers het schitterende spel tot in detail kunnen volgen en dat geen enkele beweging of emotie hen zal ontgaan. De veldverlichting wordt geïnstalleerd in de stadions Fonte Nova (Salvador), Castelão (Fortaleza), Arena Pantanal (Cuiaba), Arena da Baixada (Curitiba) en Arena das Dunas (Natal). De gevelverlichting is niet alleen te zien bij het grootste stadion in Zuid-Amerika, Maracanã (Rio de Janeiro), maar ook bij de stadions Arena Pantanal (Cuiaba), Beira Rio (Porto-Alegre), Fonte Nova (Salvador) en Arena da Baixada (Curitiba).

Philips, toonaangevend in geavanceerde verlichting voor sportaccommodaties, maakt gebruik van de ArenaVision-veldverlichting dat optimaal is voor HDTV, 3D en herhalingen in super-slowmotion, zodat kijkers geen seconde hoeven te missen. Bij een aantal stadions levert Philips ook de verlichting voor de aanpalende faciliteiten, zoals de gevels, congresaccommodaties, winkels, ontvangstruimtes, kleedkamers en de spelerstunnels.

“Als wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsoplossingen weet Philips dat verlichting onmisbaar is voor hoogwaardige tv-beelden van voetbalwedstrijden en andere sportevenementen, waar ook ter wereld”, aldus Flávio Guimarães, commercieel directeur van Philips Lighting Brazil. “Philips verzorgt al meer dan 60 jaar verlichting voor grootschalige sportevenementen, en daardoor zijn we een internationale expert op dit vakgebied. In Brazilië gebruiken we het nieuwste van het nieuwste op verlichtingsgebied om het evenement voor de tienduizenden toeschouwers op de tribunes en de miljarden tv-kijkers thuis onvergetelijk te maken.”

LED-verlichting voor legendarisch Maracanã-stadion

Stadions zijn meer dan alleen een achtergrond voor voetbalwedstrijden: ze vormen een baken voor de steden en landen die als gastheer optreden voor grote sportevenementen. Een fantastisch stadion maakt supporters enthousiast en trekt toeristen aan, waardoor het een symbool wordt voor de manier waarop een stad zich aan de wereld presenteert. Philips heeft de gevelverlichting geïnstalleerd voor het 78.000 plaatsen tellende Maracanã-stadion in Rio de Janeiro, het bekendste stadion van Brazilië. De binnen- en buitenverlichting voor het stadion is ontworpen door Mingrone Iluminação, een bedrijf met omvangrijke expertise in verlichtingsprojecten.

Dankzij kleurrijke en dynamische LED-verlichting kunnen stadions worden getransformeerd in bezienswaardigheden die tot de verbeelding spreken. De verlichting kan de kleuren van beide teams weergeven, knipperen wanneer er is gescoord en zelfs van kleur veranderen om de stemming in het stadion weer te geven. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om sportieve statements te maken en de beleving van een stadion te verrijken. Daarnaast zijn dergelijke technologieën ook inzetbaar voor andersoortige evenementen, zoals popconcerten.

In het Maracanã-stadion zal Philips LED-verlichting in het dak de kleuren weergeven van de nationale vlaggen van de strijdende teams.

Vandaag de dag wordt voetbal meer dan ooit bekeken op een HDTV. Omroeporganisaties stellen strenge eisen aan de verlichting, juist ook vanwege de opkomst van HDTV, 3D en herhalingen in super-slowmotion. De wereldwijde kijkcijfers voor het vorige kampioenschap in 2010 in Zuid-Afrika bedroegen meer dan 3,2 miljard kijkers, en naar verwachting zullen deze keer nog meer kijkers afstemmen op het grootste internationale sportevenement van 2014.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top