donderdag, november 26, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Rubrieken / Gezondheid & Schoonheid / In de toren: Leven met een depressie
In de toren: Leven met een depressie

In de toren: Leven met een depressie

  • Nederland
  • Dit waargebeurde verhaal beschrijft op aangrijpende wijze een maand uit het leven van de 17-jarige Merel, die kampt met meerdere psychische aandoeningen, waaronder een depressie en een eetstoornis. Met hulp is ze op zoek naar zichzelf, maar ze voelt zich eenzamer dan ooit tevoren. Ze wordt alsmaar somberder en twijfelt aan de reden van haar bestaan. Ze zoekt steeds meer naar een lichamelijke uitlaatklep om haar psychische pijn te verlichten. Glijdt ze steeds dieper weg of is er nog een uitweg? 'In de toren' zorgt voor herkenning bij lotgenoten en geeft anderen een realistische inkijk in wat het betekent om te leven met een depressie.
  • 9789402223804_cov
  • Merel Melchers
  • Merelmelchers.jouwweb.nl
  • merelmelchers1998@gmail.com
  • persbericht

“In de toren: Leven met een depressie” is onlangs verschenen.

In dit autobiografisch boek beschrijf ik een maand uit mijn leven als puber met een depressie en een eetstoornis. Ik schrijf open over de kanten van eetstoornissen, depressie en zelfverminking die de meeste slachtoffers door schaamte verbergen.

Merel voelt zich alsof ze in een donkere tunnel zonder licht op het einde zit. Ze vecht al jaren tegen de stoornissen, maar haar hoop begint te wankelen, vooral wanneer ze merkt dat ze door haar depressie niet eens meer hele dagen naar school kan gaan.

Ze zoekt naar een reden om haar leven niet te beëindigen.

Ik hoop met het boek te bereiken dat het stigma rond psychische aandoeningen afneemt en ik hoop dat dit boek begrip doet opwekken omtrent depressie en eetstoornissen.

“In de toren: Leven met een depressie” geeft de harde realiteit weer van de continue strijd tegen de wil om te sterven. Ik hoop dat ik uw interesse gewekt heb en dat u hier aandacht aan wilt besteden.

Het is goed dat er over deze gestigmatiseerde onderwerpen open en eerlijk geschreven wordt.

 

 

 

Over Merel Melchers

Mijn naam is Merel Melchers en ik ben in Heerlen geboren in 1998. Ik schrijf al zolang ik me kan herinneren. Toen ik te kampen kreeg met een eetstoornis en depressie werd schrijven een uitlaatklep voor mij. Ik merkte al snel dat er een groot stigma ligt op psychische aandoeningen. Mijn boek: "In de toren: Leven met een depressie'' heb ik met name geschreven om het stigma van eetproblemen en depressie te doen afnemen. Ik houd ook meerdere blogs bij, waarvan een met schrijftips.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top