zondag, oktober 2, 2022
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Nederland / In het lentezonnetje: Jeroen Mohrmann, schipper van de Willem Barentsz
In het lentezonnetje: Jeroen Mohrmann, schipper van de Willem Barentsz

In het lentezonnetje: Jeroen Mohrmann, schipper van de Willem Barentsz

  • Nederland
  • Lelystad, 14 april 2017 – De enthousiaste schipper Jeroen Mohrmann vaart al jaren op de prachtige Willem Barentsz. En dat hij schipper wilde worden, was hem eigenlijk als kleine jongen al duidelijk: vanaf zijn 10e bevond hij zich al op het water! “Inmiddels ben ik ruim 38 jaar schipper”, aldus Jeroen.
  • Jeroen2
  • NAUPAR
  • https://www.naupar.nl/actueel/jeroen-mohrmann-schipper-willem-barentsz
  • webteam@naupar.com

Van toen naar nu
Zoals gezegd begon Jeroen al met zeilen toen hij slechts 10 jaar oud was. Eerst met zijn ouders en later ook alleen. Daarna ging hij als vakantieschipper aan de slag: “Ik voer op botters vanuit Muiden”, licht hij toe. Inmiddels kennen we Jeroen als schipper van de authentieke Willem Barentsz; één van de paradepaartjes van de vloot.

Over de Willem Barentsz
Verjaardagen, jubilea en zelfs bruiloften; de Willem Barentsz wordt voor allerlei verschillende dagtochten ingezet. Er is plaats voor wel 100 personen en juist dát sprak Jeroen zo aan toen hij voor het eerst over dit schip hoorde. “De Willem Barentsz is een schip voor grote groepen en vaart de mooiste tochten. De nadruk van deze tochten ligt op het ‘buiten zijn’. Heerlijk!” Met haar spierwitte romp, de talloze zeilen de adembenemende teakhouten opbouw, is het schip absoluut een majestueuze verschijning te noemen.

De mooiste ervaring van Jeroen
Wanneer we Jeroen vragen naar zijn mooiste ervaring, heeft hij zijn antwoord al snel klaar. “Op een avond genoot ik op het wad van een prachtige zonsondergang. Plotseling merkte ik dat er achter ons een moederzeehond met een jong opdook. Deze twee dieren hebben ons lange tijd gevolgd.” Hoewel Jeroen de rust en natuur van de Waddenzee enorm waardeert, heeft het IJsselmeer wat hem betreft ook zo haar voordelen. “Op het IJsselmeer heb je lekker veel ruimte om te zeilen”, legt Jeroen uit.

Over naupar

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top