maandag, oktober 25, 2021
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Landen / Europa / In zeven EU-landen 100 arrestaties wegens vervalsen paspoorten
In zeven EU-landen 100 arrestaties wegens vervalsen paspoorten

In zeven EU-landen 100 arrestaties wegens vervalsen paspoorten

  • Nederland
  • Bij politieacties in zeven Europese landen zijn in totaal 100 mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het vervalsen van paspoorten en andere identiteitsbewijzen. Dit heeft de politie van Beieren woensdag laten weten. Agenten hebben dinsdag in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Zweden, Griekenland en Portugal 37 gebouwen doorzocht. Daarbij zijn naast 57 vervalste documenten ook vuurwapens, drugs en gestolen sieraden gevonden.
  • Parlementair Documentatie Centrum
  • http://www.europa-nu.nl
  • nv201@pdc.nl
  • http://www.europa-nu.nl/id/vjn2oz5v6szf/nieuws/in_zeven_eu_landen_100_arrestaties?ctx=vhshnf7snxu9&tab=0

De valse Tsjechische, Roemeense en Bulgaarse paspoorten en rijbewijzen werden voor 250 à 1500 euro verkocht in diverse Europese landen. Het brein achter de bende zouden een 40-jarige Moldaviër en zijn 34-jarige vrouw zijn. Politiekorpsen zijn nog op zoek naar het tweetal. Bij de arrestanten gaat het vooral om Georgiërs die de vervalste documenten distribueerden, en om de bezitters ervan.

,,De kwaliteit van de documenten was erg goed”, aldus het hoofd van de afdeling georganiseerde criminaliteit van de politie van de deelstaat Beieren. Bij routinecontroles vielen ze zelden op.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top