zondag, april 5, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Afschaffing meldplicht EU-burgers nu definitief
IND: Afschaffing meldplicht EU-burgers nu definitief

IND: Afschaffing meldplicht EU-burgers nu definitief

  • Nederland
  • EU-/EER-burgers en Zwitsers die in Nederland wonen (en werken) hoeven zich niet meer te melden bij de IND. Staatssecretaris Teeven informeerde de Tweede Kamer eind 2013 al over het voornemen om deze meldplicht (met terugwerkende kracht) af te schaffen. De IND berichtte hier ook al eerder over. Op 16 juli jl. is afschaffing van de meldplicht voor EU-burgers definitief geworden door publicatie in het Staatsblad van het besluit tot wijziging van het Vreemdelingenbesluit. Dit besluit werkt terug tot en met 6 januari 2014.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/Afschaffing-meldplicht-EU-burgers-nu-definitief.aspx

Ongewijzigd

EU-onderdanen die verblijf aanvragen voor een familielid met een niet-EU-nationaliteit (zgn. derdelanders) moeten zich nog wel inschrijven bij de IND. Inschrijving is in deze situatie een indicatie van rechtmatig verblijf van de hoofdpersoon op het moment van de aanvraag. De IND blijft ook (ongevraagd) het verblijfsrecht van EU-burgers toetsen in specifieke situaties naar aanleiding van signalen van betrokken instanties dat ze mogelijk niet (meer) voldoen aan de voorwaarden van rechtmatig verblijf.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top