dinsdag, juni 2, 2020
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Asieltrends maart 2015
IND: Asieltrends maart 2015

IND: Asieltrends maart 2015

  • Nederland
  • Aantal eerste asielaanvragen in Nederland In de afgelopen maand maart 2015 ontving de IND 800 eerste asielaanvragen, 8% meer dan in februari (741). Het aantal eerste asielaanvragen van Syrische asielzoekers (192 in maart) ligt nog steeds aanzienlijk lager dan in het laatste kwartaal van 2014. Ook het aantal eerste asielaanvragen van staatloze asielzoekers (16 in maart), voornamelijk staatloze Palestijnen uit Syrië, daalt nog fors ten opzichte van 2014.
  • Immigratie- en Naturalisatiedienst
  • http://www.ind.nl
  • info@ind.nl
  • https://www.ind.nl/organisatie/nieuws/Paginas/asieltrends-maart-2015.aspx

Herhaalde asielaanvragen

In een aantal gevallen dienen asielzoekers na een eerste ook een tweede (of volgende) asielaanvraag in. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn. In maart 2015 werden er 188 herhaalde asielaanvragen ingediend. In februari waren dat er 226. De belangrijkste nationaliteiten bij de tweede en volgende asielaanvragen zijn Irakese en Afghaanse nationaliteiten.

Nareis

Binnen drie maanden na verlening van een verblijfsvergunning asiel kunnen statushouders een mvv (machtiging voorlopig verblijf) voor hun gezinsleden aanvragen. Indien de aanvraag voldoet aan de voorwaarden en het visum wordt verstrekt, krijgen deze gezinsleden na binnenkomst in Nederland een afgeleide asielvergunning. In maart bedroeg het aantal gezinsleden dat Nederland is in gereisd 562.

Als gevolg van het grote aantal asielaanvragen van Syriërs en staatlozen uit Syrië in 2014, zal naar verwachting dit aantal de komende tijd flink toenemen.

Andere Europese landen

In 2014 kwamen er bijna 600.000 asielzoekers naar de EU plus Zwitserland en Noorwegen (597.915). Duitsland ontvangt de meeste asielzoekers binnen de EU. In 2014 waren dat ruim 173.000 eerste asielaanvragen. Zweden staat op de tweede plaats in deze ranking van bestemmingslanden met ruim 75.000 eerste asielaanvragen. Nederland staat op de achtste plaats, nadat de nareizigers in deze uitgave van de rapportage ook zijn afgesplitst van de eerste asielaanvragen.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top