vrijdag, november 16, 2018
Keuze van de Redactie
U bent hier: Home / Specials / Immigratie / IND: Biometrie
IND: Biometrie

IND: Biometrie

 • Nederland
 • ​Vanaf januari 2014 wordt van alle vreemdelingen – behalve van Burgers van de Unie en onderdanen van EER en Zwitserland - van 6 jaar en ouder vingerafdrukken en een foto afgenomen voor het verblijfsdocument. Dit betekent dat u bij geen enkele aanvraag meer een pasfoto of fotokaart hoeft mee te sturen of mee te nemen, behalve als u Burger van de Unie bent.
 • Immigratie- en Naturalisatiedienst
 • http://www.ind.nl
 • info@ind.nl
 • https://ind.nl//organisatie/nieuws/Paginas/biometrie.aspx

In Nederland

Bij aanvragen in Nederland (eerste aanvraag, wijziging verblijfsdoel, verlenging, aanvraag verblijfsvergunning onbepaalde tijd, vervanging en vernieuwing) worden bij het IND-loket de vingerafdrukken afgenomen en een foto gemaakt. Ook plaatst de klant daar een handtekening.

Hierbij geldt het volgende:

 • Dient de klant de aanvraag schriftelijk in, dan moet de klant, na het opsturen van de aanvraag, naar het IND-loket voor het maken van de foto en afname van vingerafdrukken. Hiervoor is geen afspraak nodig. De adressen en openingstijden van de IND-loketten staan op www.ind.nl.
 • Dient de klant de aanvraag direct aan het loket in, dan worden daar de foto gemaakt en de vingerafdrukken afgenomen. Het indienen van een aanvraag bij het loket kan alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen, tijdens kantooruren, bellen naar 0900-1234561 (€0,10 p/m).

In het buitenland, TEV procedure

 • Bij een positieve beslissing op een door de (erkend) referent in Nederland ingediende mvv aanvraag kan de klant de mvv ophalen bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van herkomst. Daar worden vingerafdrukken afgenomen.
 • De medewerker op de diplomatieke post scant ook de meegebrachte foto en beoordeelt of deze aan de eisen voldoet. Ook plaatst de klant zijn handtekening. Als de mvv-aanvraag wordt ingediend bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het buitenland wordt bij het indienen van de aanvraag deze gegevens afgenomen.

In het buitenland, niet mvv-plichtigen

 • Als een aanvraag in Nederland wordt ingediend voor een niet mvv-plichtige vreemdeling in het buitenland moet de vreemdeling na aankomst in Nederland naar een IND-loket gaan. De IND-medewerker neemt vingerafdrukken af en maakt een foto en de klant plaatst een handtekening. Hiervoor hoeft geen afspraak gemaakt te worden. De adressen en openingstijden van de IND-loketten staan op www.ind.nl

Waarom doet de IND dit?

De opname van vingerafdrukken op het verblijfsdocument is verplicht op basis van een Europese Verordening. Hiermee is het verblijfsdocument beter beveiligd tegen misbruik en fraude.

Over Content Editor V

Content editor of PressCenter website.

Schrijf Uw Reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kies de person met
de hand omhoog *

Scroll To Top